Με φόντο τη φονική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο -μέχρι αυτή την ώρα- 57 επιβατών, σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα θα λάβει χώρα σιωπηρή διαμαρτυρία. Επίσης στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Τη συμμετοχή της στη σιωπηρή διαμαρτυρία για τη σιδηροδρομική τραγωδία δηλώνει η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια. Συμμετέχουμε στη σιωπηρή διαμαρτυρία στις 3 Μαρτίου 2023 στο Σύνταγμα στις 19:00».

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας με σχετική της δημοσίευση καλεί όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Η κινητοποίηση θα γίνει σήμερα Παρασκευή (03/03) και ώρα 12:00 στα Προπύλαια. Παράλληλα υπάρχει κάλεσμα για συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας εκφράζει «τα πιο βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα καλά οι τραυματίες». Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να ήταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς, από τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς, τις οικογένειές τους».