Για τρίτη συνεχή ημέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες της Αριστεράς. «Υποσχόμαστε ότι θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών συναδέλφων μας, όλων των νεκρών συνανθρώπων μας και να πάρουμε εκδίκηση», δηλώνουν εκπρόσωποι των φοιτητών.

Πλήθος κόσμου, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «τα κέρδη τους οι νεκροί μας», συγκεντρώθηκε λίγο μετά τις 12 στα Προπύλαια για να πραγματοποιήσει πορεία προς τη Βουλή.

123_2
234_2
5822272
5822273
5822280
5822281


«Σήμερα για τους φοιτητές δεν είναι μια συνηθισμένη ημέρα και δεν μπορεί να είναι. Σχεδόν όλες οι σχολές της Αθήνας έκλεισαν ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων, τα θύματα και τους τραυματίες. Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για να μη συγκαλυφθεί τίποτε από την τραγωδία στα Τέμπη. Μας γεμίζει οργή το 2023 να συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, να χάνονται δεκάδες συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους συμφοιτητές μας, που μαζί δίναμε τον αγώνα για να σπουδάσουμε και να μορφωθούμε και πολλοί από αυτούς δεν έστειλαν ποτε ένα μήνυμα στους γονείς τους ότι έφτασαν στον τόπο των σπουδών τους. Υποσχόμαστε ότι θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών συναδέλφων μας, όλων των νεκρών συνανθρώπων».