Τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του, βιώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Πρυτανικές Αρχές μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Από την σφοδρή σύγκρουση της μοιραίας αμαξοστοιχίας, έχουν χάσει την ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 57 άνθρωποι ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 από τις σορούς, ενώ υπάρχουν ακόμη πολλά δείγματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Πολλά από τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας και φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη.

«Στο ΑΠΘ βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του»

«Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους», τονίζουν οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας. Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση του ΑΠΘ.

«Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.