Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που επέζησαν από την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ οι περιγραφές τους για τις εικόνες που αντίκρισαν μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων και την κόλαση που βίωσαν προκαλούν σοκ και οδύνη. 

Ο Θεόδωρος Κατσιούλης είναι ένας από τους τραυματίες που επέβαινε στο τρίτο βαγόνι και περιέγραψε στο MEGA τον εφιάλτη που έζησε. Ο κ. Κατσιούλης ήταν στο ίδιο βαγόνι με την 34χρονη Αθηνά που κηδεύτηκε το μεσημέρι.

«Ήμουν στο βαγόνι 3 στη θέση 41. Το βαγόνι είχε καθυστέρηση 20 λεπτά και πήρα τηλέφωνο τον γιο μου να του πω πως θα καθυστερήσω. Μετά τα Παλαιοφάρσαλα το τρένο ήταν γεμάτο. Άκουσα πως υπήρχε ένα πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση. Μετά σταματήσαμε στη Λάρισα και βγήκε κόσμος. Είχα πάει τουαλέτα εκείνη την ώρα ενώ το τρένο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Είχε χτυπήσει το κινητό μου και όταν έκατσα για να απαντήσω, ένιωσα μία μεγάλη δύναμη να με χτυπά. Τότε, έγινε η σύγκρουση. Εγώ έσπασα τη μύτη και είχα κατάγματα. Όταν άνοιξα τα μάτια μου άκουσα ουρλιαχτά και επικράτησε πανικός. Δύο παιδιά πήγαν να βγουν και φώναζαν φωτιά. Πήγαν να βγουν από την άλλη πόρτα αλλά ήταν σφραγισμένη», είπε αρχικά.

«Ένα παιδί έσπασε το τζάμι και βγήκε μία κοπέλα. Μετά πήγα να βγω και εγώ αλλά είδα λαμαρίνες από έξω. Μια γυναίκα με δύο παιδιά μου ζήτησε να τη βοηθήσω να βγάλει το παιδί της έξω. Βγήκαμε έξι άτομα από αυτή τη μεριά. Υπήρχε πανικός και φωτιά παντού. Η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή και είχε πολύ καπνό. Παρά το ότι θα καιγόμασταν, δεν έφυγε κανείς, αλλά κάτσαμε να βοηθήσουμε. Υπήρχαν διαμελισμένα μέρη ανθρώπων, κόσμος φώναζε βοήθεια. Το ΕΚΑΒ και η αστυνομία ήρθαν πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κατσιούλης είπε πως όταν ήταν κάτω δεν πίστευε τι έγινε, φοβήθηκε πως θα πεθάνει και έκανε το σταυρό του.

«Δεν μπορούσα να πάρω κανέναν γιατί έχασα το κινητό μου και δεν θυμόμουν απέξω τους αριθμούς. Ήθελα να τους πάρω να τους πω πως είμαι καλά αλλά δεν μπορούσα».