Η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υποδομών, καλείται να δώσει απαντήσεις, αν διερευνήσει τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τα μέλη της Επιτροπής Θα παραδώσουν το πόρισμα για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Υπουργό και θα δημοσιοποιηθεί. Στόχος να είναι έτοιμο στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Στη συνέχεια, θα οριστεί ένα σχέδιο για την κατανομή των αρμοδιοτήτων και θα κληθούν τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες, ειδικοί στα σιδηροδρομικά ατυχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολιτικό επίπεδο υπήρξε επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με την παρούσα επιτροπή, η θέση τους είναι ότι ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι ελεγκτής.

Επικοινωνία όμως υπήρξε και με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Ο εκπρόσωπος τυπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος δηλωσε σήμερα ότι το θεμα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά το πλαίσιο στο οποιο συγκροτείται η επιτροπή. Το ΚΚΕ σχολίασε πως η επιτροπή φαινεται ότι έχει ως βασική της αποστολή να «τεκμηριώσει» το προαποφασισμένο πόρισμα περιορίζοντάς το σε ένα ανθρώπινο λάθος.

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Hellenic train, ενώ αναμένεται να έχει συναντήσεις με όλους τους εποπτευόμενους φορείς που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό έργο.

Σήμερα, πάντως, έγινε γνωστό ότι δεν θα αναλάβει καθήκοντα στην επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη ο καθηγητής Θανάσης Ζηλιασκόπουλος. Την απόφασή του γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω δήλωσής του. Στη θέση του κ. Ζηλιασκόπουλου τοποθετείται ο κ. Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ