Τελευταίο αντίο θα πουν τη Δευτέρα συγγενείς και φίλοι στην αδικοχαμένη Ελπίδα Χούπα που άφησε την τελευταία της πνοή στο μοιραίο δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη.

Τα αδέρφια της Ελπίδας αναζητούσαν πληροφορίες για την 28χρονη, η οποία ταξίδευε με το τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη, και μόλις την Παρασκευή ενημερώθηκαν πως η σορός της ταυτοποιήθηκε.

Μάλιστα, ο αδερφός της Σεραφείμ μίλησε στον ΑΝΤ1 λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από την αστυνομία λέγοντας: «Ταυτοποιήθηκε η σορός. Πριν από λίγο με πήραν και από την Αστυνομία και μου είπαν ότι η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη αλλά με ρητή εντολή να μην ανοιχτεί το φέρετρο γιατί το πτώμα είναι σε άσχημη κατάσταση».

Ο ίδιος ανέφερε πως άκουσε κάποιον υπεύθυνο να λέει: «Λάθη έγιναν, λάθη θα γίνουν και λάθη θα συνεχίσουν να γίνονται» και σημείωσε πως τίποτα δεν θα φέρει πίσω την Ελπίδα.

Η κηδεία της Ελπίδας θα γίνει στην Αταλάντη στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Μαρτίου. Όπως έγινε γνωστό την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην πόλη της Αταλάντης.

«Ταυτοποιήθηκε η σορός. Πριν από λίγο με πήραν και από την Αστυνομία και μου είπαν ότι η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη αλλά με ρητή εντολή να μην ανοιχτεί το φέρετρο γιατί το πτώμα είναι σε άσχημη κατάσταση», ανέφερε συγκλονισμένος.

Ο ίδιος ανέφερε πως άκουσε κάποιον υπεύθυνο να λέει: «Λάθη έγιναν, λάθη θα γίνουν και λάθη θα συνεχίσουν να γίνονται».

Φανερά φορτισμένος ο αδερφός της 28χρονης Ελπίδας ξέσπασε τονίζοντας: «Όποιος και να παραιτηθεί, όποιος και να πάρει την ευθύνη, ό,τι αποζημίωση και να λάβω ως άνθρωπος δεν θα μου δώσει τίποτα την Ελπίδα πίσω».