Η περίπτωση του Γεράσιμου Γεωργιάδη από τον Βόλο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της τραγικής επιβατικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών. Ο 20χρονος φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων πετάχτηκε στα διπλανά χωράφια με αποτέλεσμα να γλυτώσει από τη φωτιά αλλά να φέρει πολλά τραύματα, με τα σοβαρότερα στο κεφάλι. Μία είδηση χθες αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει.

Η θεία του Όλγα, αδερφή του πατέρα του παιδιού, μιλά στο marieclaire.gr: «Μακάρι το ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε για την καλυτέρευση της υγείας του να ήταν αληθινό και μακάρι ν’ αποσωληνωθεί, αλλά έγινε λάθος. Είμαστε συνέχεια σ’ επαφή με το νοσοκομείο και με τους γιατρούς και δυστυχώς δεν έχουμε νεότερα. Είναι κρίσιμη η κατάσταση αλλά σταθερή. Όπως ήταν και δυο μέρες πριν, δεν έχει αλλάξει κάτι. Αύριο θα ξανακάνει αξονική – κάθε δυο μέρες θα γίνεται – η χθεσινή δεν έδειξε καμία αλλαγή, ούτε προς το χειρότερο ούτε προς το καλύτερο. Παραμένει διασωληνωμένος με εγκεφαλικές κακώσεις. Και η αδερφή μας είναι γιατρός και βρίσκεται στο νοσοκομείο, δεν υπάρχουν νεότερα δυστυχώς. Αύριο πάλι…

»Μακάρι ν’ αποσωληνωθεί, όλοι αυτό ευχόμαστε. Οι γιατροί μας έχουν πει ότι το ότι ζει το παιδί είναι ένα θαύμα. Είναι πολυτραυματίας, δεν είναι μόνο στο κεφάλι χτυπημένος, αλλά εκεί είναι τα πιο σοβαρά τραύματα. Το ότι ζει είναι ένα θαύμα και βλέπουμε. Αν δεν μειωθεί το οίδημα στο κεφάλι, δεν μπορούν να δουν κάτι περαιτέρω στον εγκέφαλο. Πάμε ώρα με την ώρα και μέρα με τη μέρα, να δούμε πώς θα εξελιχθεί και πώς θ’ αντιδράσει ο οργανισμός του. Κυκλοφόρησε παντού η είδηση ότι είναι καλύτερα, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν ήταν ο αδερφός μου που μίλησε στο κανάλι».

*Πηγή: marieclaire.gr