Η φοιτήτρια Αναστασία Παπαγγελή είναι ένα από τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η φοιτήτρια της Γεωπονικής ΑΠΘ είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, για να επισκεφτεί τους γονείς της το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, με το μοιραίο Intercity 62.

«Δεν υπάρχουν λόγια. Υπάρχει ένα μεγάλο "γιατί;". Γιατί, γιατί να συμβεί αυτό στο αγγελούδι μας και σε όλα τα παιδάκια; Αυτό το μεγάλο "γιατί;" είναι που έχει μείνει στους γονείς, τους φίλους και τους συγγενείς. Γιατί να συμβεί το 2023 να πηγαίνουν δύο τρένα το ένα πάνω στο άλλο;», είπε ο Παναγιώτης Μπράβος, θείος της φοιτήτριας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην Αναστασία Παπαγγελή σήμερα, στις 14:00, στα Καλάβρυτα.

Η Αναστασία Παπαγγελή έμενε μαζί με την οικογένειά της στην Αθήνα και πήγαινε εκείνο το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σπούδαζε Γεωπονική στο ΑΠΘ. Η νεαρή φοιτήτρια βρισκόταν στο 3ο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό κορίτσι, ιδιαίτερα αγαπητό στο χωριό μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στη Λυκουρία Καλαβρύτων, Θανάσης Σβίγγος, για την Αναστασία, προσθέτοντας: «Η οικογένεια μένει μόνιμα στην Αθήνα, όμως τα καλοκαίρια ερχόταν για διακοπές στο χωριό μας. Η Αναστασία αγαπούσε πολύ τα μέρη μας. Ηταν πάντα χαμογελαστή και ευγενική».

Ο κοινοτάρχης Λυκούριας έκανε λόγο για «μια θαυμάσια οικογένεια», αναφέροντας πως «ο πατέρας της Αναστασίας, Ηλίας Παπαγγελής, είναι γιατρός ορθοπεδικός και η μαμά της εργάζεται κι αυτή στον χώρο της Υγείας. Είναι πολύ καλοί άνθρωποι και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι για όλο αυτό που έχει συμβεί».

«Δεν θέλαμε ούτε καν να πιστέψουμε την πιθανότητα ότι θα πρέπει να πενθήσουμε τον αδόκητο χαμό ενός πραγματικού αγγέλου. Η Αναστασία είναι για εμάς ένα λαμπρό παιδί, νέα, μορφωμένη, αγαπητή, όπως και οι αδελφές της, από ολόκληρη τη νεολαία των Καλαβρύτων με την οποία αλληλεπιδρούσαν κάθε σαββατοκύριακο και τα καλοκαίρια», συμπλήρωσε.