Σε μια χαράδρα στον Ταΰγετο γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της εξαφάνισης του ηλικιωμένου ζευγαριού των Αμερικανών που αγνοούνταν από τις 23 Ιανουαρίου. Την Παρασκευή εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους σε γκρεμό βάθους 200 μέτρων και λίγα μέτρα πιο μακριά βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία και τα πτώματα των αγνοούμενων, του Ντέιβιντ Χάρισον Ρόμπινσον, 83 ετών, και της συζύγου του Λουκρητία Ρόμπινσον, 80 ετών.

Μεγάλη επιχείρηση

Ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής ανασύρθηκαν οι σοροί, ενώ για την επιχείρηση του εντοπισμού τους χρησιμοποιήθηκε drone της ΟΑΚ, το οποίο διαθέτει και προβολέα.

Την είδηση ότι βρέθηκαν νεκροί γνωστοποίησε και η κόρη τους, η οποία επί σαράντα ημέρες τούς έψαχνε. «Τα πτώματα των γονιών μου μόλις βρέθηκαν στη βάση ενός γκρεμού. Δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες ακόμη. Θα χρειαστούν αρκετές μέρες για να ανακτήσουν τα πτώματά τους, να αναγνωριστούν επίσημα και να εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου. Περισσότερες πληροφορίες όσο μπορώ, όταν μπορώ», έγραψε σε ανάρτησή της.

Κάτοικοι Μεθώνης

Το ζευγάρι είχε εγκαταλείψει την Αμερική και έμενε χρόνια σε δικό του σπίτι στην περιοχή Ντάπια της Μεθώνης με θέα προς τη θάλασσα και το κάστρο. Μια γειτόνισσα και φίλη τους δήλωσε την εξαφάνισή τους στις 6 Φεβρουαρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας. Η γυναίκα επικοινώνησε με την κόρη τους όταν είδε ότι δεν μπορεί να τους βρει κι έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δήλωση εξαφάνισης.

Έπειτα από κάποιες μέρες η κόρη του ζευγαριού ξεκίνησε τις διαδικασίες για το άνοιγμα της διαθήκης τους, καθώς ήταν σίγουρη ότι δεν βρίσκονταν στη ζωή μετά το σημείωμα που άφησαν για εκείνη στο τραπέζι του σπιτιού. Στο σημείωμα έγραφαν: «Θα σε αγαπάμε παιδί μου και να μη στενοχωριέσαι». Η γειτόνισσά τους είχε πει ότι ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα κι ερωτευμένα ζευγάρια που είχε δει ποτέ, ενώ ανέφερε ότι η Λουκρητία παρουσίασε μια σπάνια παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της που την έριξε ψυχολογικά. «Παρουσίασε κινητικά προβλήματα η γυναίκα και είχε και άνοια» είπε.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 6 Μαρτίου 2023.