Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ανατεθεί η έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης της έρευνας με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο να μελετά και την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που έχει την εποπτεία της έρευνας στα Τέμπη μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας των εφετών Λάρισας προκειμένου να οριστεί εφέτης ανακριτής για τις περαιτέρω έρευνες.

Μάλιστα, οι έρευνες θα στραφούν και στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ που τοποθέτησαν τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη θέση του χωρίς να διαθέτει τα προσόντα, αλλά και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Πιθανό είναι και το άνοιγμα άλλη έρευνας στην Αθήνα με με αντικείμενο τη διερεύνηση για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου.