Θρήνος επικρατεί στην Καρδίτσα, όπου συγγενείς, φίλοι και συμφοιτητές λένε το τελευταίο «αντίο» στον 20χρονο φοιτητή Τάσο Κουτσόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σχολεία και καταστήματα έκλεισαν από τις 12 το μεσημέρι προκειμένου η πόλη της Καρδίτσας να αποχαιρετήσει τον νεαρό φοιτητή της Γεωπονικής στο ΑΠΘ, το όνειρο του οποίου ήταν, μετά το πέρας των σπουδών του, να ασχοληθεί με τα κτήματα της οικογένειας.

Η σορός του αδικοχαμένου νέου έφτασε στην Καρδίτσα στις 12 το μεσημέρι και λίγο αργότερα ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επιθυμία της οικογένειάς του ήταν, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το «Σπίτι της Αγάπης» στην Καρδίτσα ή ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

Το τελευταίο τηλεφώνημά του έγινε με τη μητέρα του στις 22:50 το μοιραίο βράδυ, στην οποία φέρεται να είπε «μητέρα, κοιμήσου, γιατί θα αργήσω».

Ο 20χρονος ανέφερε στη μητέρα του ότι το τρένο είχε πολύ κόσμο και ότι θα υπάρξει καθυστέρηση.

Η μητέρα του, όμως, δεν κοιμήθηκε μετά το τηλεφώνημα αυτό και στις 12 τα μεσάνυχτα ξεκίνησε να προσπαθεί να τον βρει στο τηλέφωνο, κάτι που, όμως, δεν κατέστη δυνατό.

«Ήμασταν δεμένοι και μου τον πήραν οι παλιοδολοφόνοι», ξέσπασε ο αδερφός του.