Η μπάντα της Πυροσβεστικής παιανίζει πένθιμα. Αποχαιρετά τον 23χρονο Νικήτα Καραθεοδώρου, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη, που επέβαινε μαζί με τη σύντροφό του στο μοιραίο τρένο.

Όλο το πυροσβεστικό σώμα ήταν εκεί. Μαζί τους έχουν φέρει την κόκκινη υπηρεσιακή τσάντα του Νικήτα, που είχε στην τελευταία του βάρδια.

Ο 23χρονος υπηρετούσε στην Αθήνα. Στο ρεπό του ήθελε να κάνει έκπληξη στους γονείς του και να τους επισκεφτεί στη Θεσσαλονίκη. Η σύντροφός του Κέλλυ Πορφυρίδου τον ακολούθησε. Κάθισαν στο τρίτο βαγόνι του τρένου. Η στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης τους βρήκε μαζί στο εστιατόριο.

«Μη φοβάσαι, εδώ είμαστε. Μη φοβάσαι, κορίτσι μου. Εδώ είμαστε», είπε στον σπαραγμό της η μητέρα της 23χρονης Κέλλυς που, υποβασταζόμενη, ακολούθησε το λευκό φέρετρο της κόρης της.

Στο τελευταίο «αντίο» τα δύο νεαρά παιδιά ήταν μαζί… και θα είναι για πάντα μαζί.

«Μαμά, κοιμήσου, θα αργήσω»

Ο πόνος, βουβός… Η οδύνη, απερίγραπτη... Με λευκά λουλούδια στα χέρια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Αναστάσιο Κουτσόπουλο στην Καρδίτσα.
«Δικό μας παιδί ήταν, ένα καλό παιδί, εξαίρετο. Το καλύτερο παιδί, άγγελος, 20 χρόνων παιδί».

Ο Τάσος, όπως τον φώναζαν οι δικοί του άνθρωποι, είχε επισκεφτεί το πατρικό του για το τριήμερο. Σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη και επέλεξε το τρένο για να γυρίσει. Η τελευταία επικοινωνία με τη μητέρα του ήταν το βράδυ της Τρίτης στις έντεκα παρά δέκα.

Της είπε «Μαμά, κοιμήσου. Θα αργήσω». Όμως, δεν έφτασε ποτέ…

Φίλοι του 20χρονου σε βαρύ κλίμα τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία, με τραγούδια στα ηχεία των αυτοκινήτων τους.
Σε ένδειξη πένθους, τα μαγαζιά και τα σχολεία της Καρδίτσας έκλεισαν όσο η οικογένεια αποχαιρετούσε το μονάκριβο παιδί της.

Τελευταίο αντίο σε πατέρα & γιο

Στο Κορδελιό σήμερα ήταν όλοι τους μια μεγάλη αγκαλιά. Τα δάκρυα πια έχουν στερέψει, όταν το φέρετρο του 54χρονου αστυνομικού Βαγγέλη Μπουρνάζη ακολουθεί εκείνο του 15χρονου γιου του Παναγιώτη.

Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης ήταν αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη. Είχε έρθει στην Αθήνα να δει τον μεγαλύτερο γιο του και τη λίγων μηνών εγγονή του. Αποφάσισαν να μείνουν μία μέρα παραπάνω για να γιορτάσουν τα γενέθλια του 15χρονου Παναγιώτη. Μία απόφαση που στάθηκε μοιραία και για τους δύο.