Γεμάτη απορίες αλλά με στοιχεία κλονισμού η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τις απαράδεκτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές δύο νοσηλευτές, οι οποίοι έπλυναν με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη γυναίκα σε πυλωτή είσοδο στον Δήμο Ωρωπού.

Σήμερα ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για το περιστατικό με την ηλικιωμένη και τους δυο νοσηλευτές των οποίων φωτογραφία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.
Χθες το πρωί κλήθηκαν και κατέθεσαν οι δυο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αλλά και η ιδιοκτησία της εταιρείας που διαχειρίζεται το ασθενοφόρο, ενώ για σήμερα έχουν πάρει κλήση για να καταθέσουν ακόμη δύο άτομα.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης οι νοσηλευτές παραδέχτηκαν την πράξη τους την οποία και προσπάθησαν να δικαιολογήσουν. «Οι δυο νοσηλευτές που ήταν στο περιστατικό ρώτησα αν παραδέχτηκαν την πράξη τους και πράγματι αποδέχτηκαν το γεγονός το οποίο και δικαιολόγησαν. Επίσης πήραμε ένα email από την εταιρεία που διαχειρίζεται το ασθενοφόρο όπου μας ενημέρωσαν ότι απέλυσαν τους δυο νοσηλευτές, ενώ μας ενημέρωσαν ότι είναι στη διάθεση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών».

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η ηλικιωμένη γυναίκα βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό όπου είναι καλύτερα και της γίνεται χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Παράλληλα τις επόμενες ημέρες εταιρεία ανέλαβε να καθαρίσει το διαμέρισμά της ώστε να μπορέσει να επιστρέψει εφόσον το επιθυμεί ή να πάει σε κάποιο ίδρυμα για να την φροντίζουν. «Η γυναίκα είναι μόνη της μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος συγγενής να την αναζητήσει. Πήραμε και εισαγγελική παραγγελία για να καθαρίσουμε το σπίτι της γιατί μέχρι και χθες δεν υπέγραφε η ίδια ώστε να γίνει η απολύμανση και ο καθαρισμός. Η εταιρεία που το ανέλαβε μας είπε ότι θα χρειαστεί δυο ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Γιασημάκης.

«Ούτε βασανίσαμε, ούτε προκαλέσαμε κάποια σωματική βλάβη στη γυναίκα. Το μόνο που κάναμε ήταν να την βοηθήσουμε όπως μας ζητούσε εκείνη», ανέφερε χθες στο protothema.gr μέσω της δικηγόρου του ο νοσηλευτής, ο οποίος τέθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας σε αργία.

Σύμφωνα με την πλευρά του νοσηλευτή το περιστατικό στον Ωρωπό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου παρουσία και αστυνομικών οι οποίοι δεν διαπίστωσαν κάποια σωματική βλάβη ή βασανισμό, αλλιώς θα έπρεπε να είχαν παρέμβει.