Για πρώτη φορά, ο πατέρας της 23χρονης Ιφιγένειας, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ξέσπασε και εξαπέλυσε πυρά κατά πάντων για τον άδικο χαμό της κόρης του. 

«Το κοριτσάκι μου το έφαγαν», λέει ο πατέρας της 23χρονης από τα Γιαννιτσά και «λυγίζει», λέγοντας: «Η γυναίκα μου και η κόρη μου, που είναι λεχώνα, δεν μπορούν να διαχειριστούν τον θάνατό της». Ο πατέρας της 23χρονης Ιφιγένειας ζήτησε ένα πράγμα, μιλώντας στην εκπομπή «Το πρωινό» στον ΑΝΤ1: να σταματήσουν να ενοχλούν οι δημοσιογράφοι τον σύντροφό της, ο οποίος βρισκόταν μαζί της στο τρένο, αλλά σώθηκε. Μάλιστα, τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά, γιατί, όπως είπε, κανείς από την πολιτεία δεν τους έχει συμπαρασταθεί και ούτε τους έχει στείλει ένα μήνυμα.

Η Ιφιγένεια από τα Γιαννιτσά ήταν ανάμεσα στα 57 θύματα της τραγωδίας. Ταξίδευε μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος διασώθηκε τραυματισμένος, ενώ καθώς τον έβγαζαν από τα συντρίμμια, φώναζε να βοηθήσουν την κοπέλα του, που ήταν ακόμη μέσα.

Οι δικοί της άνθρωποι ζητούν να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους είναι υπεύθυνοι για τη σύγκρουση των τρένων που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέα παιδιά. Ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος ήταν και εκείνος που ανακοίνωσε ότι βρέθηκε νεκρή η 23χρονη, δήλωσε πως «η οικογένεια της αδικοχαμένης Ιφιγένειας είναι συντετριμμένη και συγκλονισμένη από τον αδόκητο θάνατό της. Αυτό το οποίο ζητούν είναι να αποδοθούν οι ευθύνες, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, και να δικαιωθεί η μνήμη της κόρης τους».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μήτσκα, ο σύντροφος της κοπέλας υπέστη εγκαύματα από τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν μετά τη φωτιά. Μάλιστα, όπως φέρεται να του είπε, ο νεαρός μετέφερε την Ιφιγένεια σε άλλο σημείο του βαγονιού μαζί με ένα άλλο παιδί.

Ο σύντροφός της περιέγραψε όσα θυμόταν, τονίζοντας ότι η κοπέλα είχε αίματα στο κεφάλι, αλλά και σφυγμό. Όταν τον παρέλαβαν οι διασώστες, πρόλαβε να τους πει «πάρτε και την κοπελιά μου».