Η 36χρονη Έλενα Δουρμίκα είναι ένα από τα 57 θύματα της εθνικής τραγωδίας.

«Ήταν η τελευταία μου ελπίδα να αναγνωρίσω τη σύζυγό μου και μετά ήμουν ο πρώτος που κλήθηκα στο νεκροτομείο», λέει στο Mega ο σύζυγος 36χρονης στρατιωτικού που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη.

 «Δεν παίρνεις έναν και τον "βαφτίζεις" σταθμάρχη σε μία νύχτα και αφήνεις ορφανά δύο μωρά να μπουσουλάνε και να ψάχνουν στο κρεβάτι τη μαμά τους», αναφέρει μεταξύ άλλων. Ενώ προσθέτει πως «δεν "έφυγαν". Δολοφονήθηκαν από αμέλεια».

«Ραντεβού στον σταθμό στις 23:20»

«Έλα στις 23 και 20 στο Πλατύ να με πάρεις», είχε πει η Ελένη στον σύζυγό της, με εκείνον τελικά να την περιμένει μάταια στον σταθμό, αφού στις 23:21 θα συντελεστεί το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.

«Ακούω έναν γονιό στη ράμπα να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει "πού είστε;. Είστε καλά; Έχει φως; Σκοτάδι;"», επισημαίνει ο σύζυγος του 36χρονου θύματος.

Έντρομος ο γονιός θα εισβάλει στο δωμάτιο του σταθμάρχη και θα ρωτήσει τι συμβαίνει, για να λάβει μια απάντηση που χαρακτηρίζει την Ελλάδα του σήμερα.

«Λέει ο σταθμάρχης "εγώ δεν γνωρίζω τίποτα". Εγώ επικοινωνώ μόνο με τη Θεσσαλονίκη. Πιο κάτω είναι άλλη εταιρεία η Hellenic Train».

Καλεί την Hellenic Train, αλλά η κλήση του προωθείται.

«Παίρνω την Hellenic και λέει λειτουργεί από τις 08:00 μέχρι 20:00 το βράδυ. Χτυπάει κι άλλο τηλέφωνο ενός κυρίου και λέει "ξάδελφε, είσαι καλά; Έρχομαι". Κι εγώ να έχω μείνει κόκαλο και να παίρνω τη γυναίκα μου και να μην απαντά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Τα μωρά ζητούσαν τη μαμά τους»

«Τα μωρά ήταν σπίτι, περίμεναν τη μαμά. Ήταν ανήσυχα», επισημαίνει.

Η 36χρονη επέστρεφε στη Βέροια από την Αθήνα που βρισκόταν για υπηρεσιακούς λόγους. Με λαχτάρα περίμενε να πάρει στην αγκαλιά της τους δύο γιους και τον σύζυγό της, αλλά δεν έφτασε ποτέ.

«Δεν θα αντέξω να μιλήσω για τη γυναίκα… με συγχωρείται…», προσθέτει συγκινημένος.

Η Έλενα Δουρμίκα ήταν στρατιωτικός, μητέρα δύο παιδιών. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία της τη Δευτέρα για να πουν το τελευταίο «αντίο». Στρατιωτικό άγημα παρευρέθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στο άξιο στέλεχος του Στρατού.