Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν να οδηγηθεί στις φυλακές ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας μετά τη μαραθώνια απολογία του για τα όσα συνέβησαν στη βάρδια του το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, που οδήγησαν στον θάνατο 57 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους νεαρά παιδιά, φοιτητές, πριν προλάβουν να ζήσουν τη ζωή τους.

Η μεταγωγή του στις φυλακές της Λάρισας έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η ίδια που ακολουθείται για κάθε νέο κρατούμενο.

Οι πρώτες ημέρες στη φυλακή για τον σταθμάρχη

Ο 59χρονος σταθμάρχης οδηγήθηκε απευθείας στο κελί του, χωρίς να περάσει διάστημα σε καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, εφόσον είναι εμβολιασμένος.

Ωστόσο, η διαδικασία ορίζει, όπως και έγινε, να εξεταστεί από ψυχολόγο, καθώς επίσης, κατά την άφιξή του στο σωφρονιστικό ίδρυμα, συνομίλησε και με τον διευθυντή.

Σε κελί με… ακίνδυνους

Τα πρώτα 24ωρα στις φυλακές της Λάρισας φαίνεται να έχουν κυλήσει ήρεμα, με τον 59χρονο να κρατά χαμηλό προφίλ, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα, ενώ προαυλίζεται κανονικά.

Ο σταθμάρχης περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας μόνος του, χωρίς να έχει επαφή με άλλους κρατούμενους, καθώς η τραγωδία στα Τέμπη και η εμπλοκή του στην υπόθεση είναι κάτι που έχει γίνει γνωστό και εντός των φυλακών, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια και αναστάτωση.

Το λάθος του να οδηγήσει δύο συρμούς σε μετωπική σύγκρουση με αποτέλεσμα αθώες ψυχές να σβήσουν ακαριαία στις γραμμές, δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Έτσι κρίθηκε απαραίτητο ο σταθμάρχης να βρίσκεται σ’ ένα άτυπο πλαίσιο προστασίας, για τυχόν επίθεση σε βάρος του από βαρυποινίτες, αλλά και με τον φόβο να κάνει ο ίδιος κακό στον εαυτό του.

Υπάρχει η ανησυχία ότι ο σταθμάρχης θα μπορούσε να δεχτεί επιθέσεις όσο βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Λάρισας. Έτσι η διεύθυνση των φυλακών έκρινε ότι ο 59χρονος πρέπει να τοποθετηθεί σε κελί στο οποίο θα υπάρχουν κρατούμενοι οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, προκειμένου να βρίσκεται σε έναν ήσυχο και ασφαλή χώρο, ώστε να μη διατρέχει κίνδυνο.

Η πρώτη επίσκεψη που δέχθηκε ήταν από τη σύζυγό του, η οποία φρόντισε να του φέρει τα βασικά και απαραίτητα, όπως ρούχα και χρήματα για να μπορεί να αγοράζει πράγματα από το κυλικείο των φυλακών.

Ο ίδιος, ωστόσο, φαίνεται να επικοινωνεί αρκετά συχνά μέσω του καρτοκινητού των φυλακών με τους τρεις δικηγόρους του, οι οποίοι μελετούν τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και αποφασίζουν από κοινού για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν για την υπεράσπισή του.

Δείτε βίντεο