Δέκα ημέρες μετά τη σοκαριστική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων, και οι τραυματίες εξακολουθούν να δίνουν τη δική τους μάχη για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η υγεία εννέα επιβατών του μοιραίου τρένου που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες σε νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, ενώ άλλοι πέντε βαρύτερα τραυματισμένοι εξακολουθούν να δίνουν μάχη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Λάρισα.

Από τα επτά (7) άτομα που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν ήδη αποσωληνωθεί τα δύο (2) και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Πρόκειται για τον Ρομπέρτο και την Κωσταντίνα. Ο Ρομπέρτο νοσηλεύεται πλέον στη χειρουργική κλινική και η Κωσταντίνα στην ορθοπεδική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Η κατάσταση της υγείας τους έχει βελτιωθεί και ενδέχεται και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μία νεαρή κοπέλα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι της.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένουν τρία νέα παιδιά δύο, στο πανεπιστημιακό και ένα στο γενικό. Πρόκειται για τη Δάφνη που νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο σύντροφός της κηδεύτηκε χθες στην Καρδίτσα. Στο ίδιο νοσοκομείο, ακόμα μία κοπέλα νοσηλεύεται με κάκωση στον θώρακα.

Στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου παραμένει και ο 20χρονος Γεράσιμος από τον Βόλο, η κατάσταση του οποίου εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, σε αντίθεση με τα άλλα δύο κορίτσια στο πανεπιστημιακό που η κατάστασή τους είναι πλέον ελεγχόμενη.