Έντεκα ημέρες μετά τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, που οδήσε σε μια ανείπωτη τραγωδία με 57 θύματα, στη δημοσιότητα έρχεται ένα παλαιότερο περιστατικό σιδηροδρομικού ατυχήματος.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open αναφέρεται σε σύγκρουση τρένου με μηχανήματα που εκτελούσαν εργασίες, η οποία σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2022.

Ειδικότερα, στις 12 Απριλίου του 2022, αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν στη Θεσσαλονίκη από Παλαιοφάρσαλο.

Πώς συγκρούστηκε τρένο με μηχανήματα που εκτελούσαν εργασίες

Περνώντας από τον σταθμό στο Πλατύ, μίλησαν οι εργαζόμενοι μηχανοδηγοί με τον σταθμάρχη και τους είπε να προσεγγίσουν κανονικά το Άδενδρο.

Τους είπε, επίσης, ο σταθμάρχης, ότι το φωτόσημο ήταν κόκκινο αλλά και ότι θα πρέπει να το αγνοήσουν και να συνεχίσουν.

Οι μηχανοδηγοί, αναφέρει το open, όταν έφτασαν στο σημείο, είδαν πράσινο φωτόσημο και συνέχισαν κανονικά, με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω σε εργασίες στη γραμμή. Ο μηχανοδηγός προσπάθησε να σταματήσει, να φρενάρει, ενώ άρχισε και να ειδοποιεί τους εργάτες να φύγουν.

Ωστόσο, η σύγκρουση δεν αποφεύχθηκε και έπιασαν φωτιά μπιτόνια που βρίσκονταν στο σημείο. Αφού οι εργάτες μαζί με τους μηχανοδηγούς έσβησαν τη φωτιά, οι μηχανοδηγοί ρώτησαν εάν μπορούν να προχωρήσουν και τους είπαν ότι δεν μπορούν, επειδή υπήρχε κίνδυνος εκτροχιασμού.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ