Ο χαμός 57 ανθρώπων μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, άφησε τους συγγενείς τους μετέωρους, να αναζητούν ευθύνες για την τραγωδία που τους στέρησε τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 
Εξοργισμένοι παραμένουν, 17 μέρες μετά την τραγωδία, οι οικείοι του 30χρονου μηχανοδηγού της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας Δημήτρη Μασσαλή.

«Δεν περίμενα να γίνει τέτοια αμέλεια, ουσιαστικά δολοφονία τόσων ατόμων, γιατί έτσι θα έπρεπε να λέγεται κανονικά. Ακόμη δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς από ένα άτομο μπορούσε να γίνει τέτοια τραγωδία», τόνισε η σύντροφός του, μιλώντας στο «T-live». Η κοπέλα παραμένει συντετριμμένη, διότι δεν έχασε μόνο εκείνον με τον οποίο επρόκειτο να πορευτεί, αλλά και μια αδελφή ψυχή της. «Ήμασταν πολλά χρόνια ζευγάρι, ήμασταν ένα ουσιαστικά. Με έχει διαλύσει η απουσία του. Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ καλόκαρδος, με πολύ αγνή ψυχή κι αυτό δεν το βρίσκεις συχνά. Σχεδιάζαμε τον γάμο μας, είχαμε πολλά σχέδια για το μέλλον», σχολίασε.

«Ως επαγγελματίας ήταν εξαιρετικός, πάντα στην ώρα του, πάντα προετοιμασμένος. Πολλές φορές απέφευγε εξορμήσεις μας για να 'ναι προετοιμασμένος για το ταξίδι», ανέφερε η αγαπημένη του. 

Για την αποφράδα μέρα περιέγραψε: «Μου είχε πει ότι είχε ξεκινήσει ήδη το δρομολόγιο και ότι υπήρχαν και κάποια προβλήματα στο ρεύμα κάπου κάτω από τη Λάρισα. Τον ρώτησα μάλιστα αν θα τον προλάβω το πρωί, μήπως έχω φύγει εγώ για τη δουλειά».

Η ίδια έμαθε για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα λίγη ώρα μετά, από το διαδίκτυο και τα έκτακτα δελτία: «Όταν είδα ότι εμπλέκεται εμπορικό τρένο, καταλαβαίνετε, η αντίδρασή μου ήταν πολύ άσχημη. Δυστυχώς από συνάδελφό του μου επιβεβαιώθηκε ότι ο ίδιος οδηγούσε το τρένο».

Είπε, μάλιστα, πως ο 30χρονος μηχανοδηγός την ενημέρωνε κατά καιρούς για προβλήματα που υπήρχαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο με βλάβες και καθυστερήσεις στα δρομολόγια: «Υπήρχαν πολλά προβλήματα στον σιδηρόδρομο, ειδικά με τα ρεύματα, ειδικά με κάποιες βλάβες στα τρένα που καθυστερούσαν. Ήξερα για συμβάντα στο παρελθόν που είχαν γίνει δυστυχήματα δυστυχώς».

«Η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται με χρήματα»


Ο πάτερας του επίσης στάθηκε στην επαγγελματική ευσυνειδησία του: «Πρώτος πήγαινε, τελευταίος έφευγε. Ασχολιόταν με τα πάντα. Διόρθωνε βλάβες, είχε πάρει εύφημο μνεία για ένα περιστατικό που του έτυχε και ενώ έπρεπε να φωνάξει τεχνική βοήθεια κατέβηκε μόνος του, στη μέση του πουθενά και είχε πάντα μαζί του τα εργαλεία και κατέβηκε και το διόρθωσε». 

Ωστόσο, δεν κρατήθηκε όταν ρωτήθηκε για τον σταθμάρχη που έχει προφυλακιστεί για το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων: «Για τον σταθμάρχη και αυτούς που τον έβαλαν εκεί, αυτός ήταν ανεπαρκής, αλλά ο μηχανισμός που τον αξιολόγησε πού ήταν; Αυτοί φέρουν μεγαλύτερη ευθύνη».

«Απαράδεκτο το ποσό που αναφέρθηκε, η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται με χρήματα. Κοστολογούν το έγκλημα, που σκότωσαν 57 παιδιά του ελληνικού λαού, με 40.000 την ανθρώπινη ζωή. Απαράδεκτο, για να μην πω τίποτα χειρότερο», λέει, για τα μέτρα της κυβέρνησης, ο πατέρας του Δημήτρη Μασσαλή.