Νέες καταγγελίες έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σταθμαρχείο Λάρισας, την ημέρα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τους νέους διαλόγους που δημοσιεύτηκαν από τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας, σήμερα το πρωί ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος τραυματισμένου επιβάτη κατήγγειλε πως «μία η ώρα τη νύχτα, τη δεύτερη βραδιά που έγινε το δυστύχημα, μας έδωσαν την πληροφορία κάποιοι χομπίστες του σιδηρόδρομου τηλεφωνικά – αυτά έχουν καταγραφεί – και μας είπαν τραγικά πράγματα για εκείνη την στιγμή που κι εμείς δεν πιστεύαμε ότι ακούσαμε. Μας μίλησαν για ανθρώπους στο σταθμαρχείο ή πέριξ αυτού ότι ήταν σε μία πολύ εύθυμη κατάσταση, υπήρχε οχλαγωγία, ακουγόταν μουσικές και υπονοούσαν ότι υπήρχε κατανάλωση αλκοόλ».

Ο κ. Μπαρτζώκης εξήγησε ότι οι χομπίστες είναι ραδιοερασιτέχνες που έχουν πληροφορίες για τις συνομιλίες των μηχανοδηγών και του σταθμαρχείου.

«Δύο βραδιές στο σταθμαρχείο γινόταν ένα είδος γιορτής»

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στη μαρτυρία. Δύο βραδιές στο σταθμαρχείο της Λάρισας γινόταν ένα είδος γιορτής, την Καθαρά Δευτέρα και την Τρίτη. Αυτό ξεκίνησε από τις 6 με 7 το απόγευμα και υπάρχει μία μαρτυρία ότι ξεχάστηκαν τα μεγάφωνα του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας και ακούστηκαν και από άλλους επιβάτες – αυτό είναι για την Καθαρά Δευτέρα – οι διάφορες συνομιλίες που λένε ”βάλε”, ”έλα μεγάλε” ”και θα τα βρούμε”. Το άκουσε ο security και πηγαίνει και τους ειδοποιεί», είπε ο δικηγόρος.

Ο κ. Μπαρτζώκης ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά που λέει τα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία και εκτίμησε ότι όλες οι συνομιλίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προέρχονται από τέτοιες πηγές. Λόγω των πληροφοριών που είχε δεχτεί ο δικηγόρος, ανέφερε ότι για αυτόν λόγο είχε ζητήσει να σφραγιστεί ο χώρος και να παρθούν δείγματα DNA.

«Εγώ πιστεύω ότι ο σταθμάρχης δεν ήταν στο πόστο του»

«Εγώ πιστεύω από τη στιγμή που έχεις έναν πίνακα και χτυπάει για 15 λεπτά και φαίνεται ότι δύο τρένα πάνε συγκρουστούν, είναι στην ίδια γραμμή, δεν ήταν στο πόστο του. Δηλαδή μπορεί να μην ήταν μπροστά, να ήταν δίπλα στην ντουλάπα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το αλκοτέστ που έγινε στον σταθμάρχη της Λάρισας 5 ώρες μετά το δυστύχημα, στις 04:27, σημείωσε ότι εδώ γεννάται ένα τεράστιο θέμα και πρέπει να γίνει ΕΔΕ για την καθυστέρηση λήψης δείγματος.

«Επίσης, μας έχει έρθει άλλη μία καταγγελία από έναν ηλικιωμένο κύριο που ήταν σε διπλανή καφετέρια που παρακολουθούσε όλη αυτήν τη σκηνή από τις 6 με 7 η ώρα που πηγαινοερχόταν (οι σταθμάρχες) στις καφετέριες, στα τραπέζια», υπογράμμισε ο κ. Μπαρτζώκης.