Μια παραλίγο τραγωδία απέτρεψε διεθύντρια σχολείου στην Κρήτη, η οποία έδρασε άμεσα, σώζοντας τη ζωή μαθήτριας, η οποία κινδύνεψε να πνιγεί την ώρα που έτρωγε το φαγητό της.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, η διευθύντρια του σχολείου, Ιωάννα Μαράκη, η οποία ήταν και εκείνη που έσωσε το μικρό κορίτσι από βέβαιο πνιγμό, περιγράφει πως κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ενημερώθηκε από συνάδελφό της πως μια μικρή μαθήτρια πνιγόταν από ένα κομμάτι τοστ.


«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερη σκέψη», τονίζει και σημειώνει πως με ψυχραιμία και σωστή τεχνική κατάφεραν να σώσουν το παιδί.

«Καλέσαμε ασθενοφόρο από το πρώτο δευτερόλεπτο, με το που με ενημέρωσαν ότι πνίγεται το παιδί, η πρώτη κίνηση ήταν να ζητήσω από τη συνάδελφό μου να καλέσει το ασθενοφόρο γιατί, κακά τα ψέματα, δεν ξέραμε την έκβαση του περιστατικού», λέει η κυρία Μαράκη.

«Πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι στις πρώτες βοήθειες»


Όπως τονίζει η διευθύντρια του σχολείου, από το εν λόγω περιστατικό αποδείχθηκε πως μέσα σε λίγα λεπτά η γνώση και η σωστή παροχή των πρώτων βοηθειών μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής. «Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι. Στο σχολείο μας διοργανώνουμε κάθε χρόνο ανάλογες δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών», καταλήγει.

-Πρώτη Θέση- ▪️ Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ελιάς, Μαράκη Ιωάννα, στην Τηλεόραση CRETA για το πώς έσωσε ένα παιδάκι από πνιγμό στο σχολείο της

Δημοσιεύτηκε από TV CRETA - Παγκρήτια Ραδιοτηλεόραση Α.Ε. στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023