Εκδικάστηκαν στην Καβάλα οι υποθέσεις γονιών που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει από απουσίες, τη διετία του κοροναϊού.

Τα παιδιά έμειναν σπίτια τους για μήνες, καθώς οι γονείς αποφάσισαν να τα σταματήσουν από το σχολείο τους.

Παρά τις συστάσεις και τις εκκλήσεις, οι γονείς δεν άλλαξαν στάση και βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

Μία από τις αποφάσεις για μητέρα δύο μαθητών είναι αυτή που προκαλεί συζητήσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης.

Ειδικότερα, από τις 5 υποθέσεις που απασχόλησαν το Μονομελές στην Καβάλα, οι 4 έληξαν με αθωωτική απόφαση για τους κατηγορούμενους γονείς που υποστήριξαν ότι κρατούσαν τα παιδιά στο σπίτι εξαιτίας προβλημάτων υγείας, αλλά και του φόβου που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια για τη διασπορά του κοροναϊού.

Όσον αφορά στην 5η υπόθεση, κατηγορούμενοι για την απουσία των δύο μαθητών ήταν οι γονείς που έχουν χωρίσει και ο νέος σύζυγος της μητέρας.

Ο πατέρας των μαθητών υποστήριξε ότι δεν έχει την επιμέλεια και αθωώθηκε. Η πρώην σύζυγος απουσίαζε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών και πρόστιμο 280 ευρώ με αναστολή. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναστέλλεται η βασική ποινή και όχι το χρηματικό πρόστιμο. Θα βεβαιωθεί στην εφορία και η γυναίκα θα κληθεί να το πληρώσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωινή της Καβάλας», ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ, επίσης με αναστολή.