Η οργάνωση Πυρήνας «ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ» ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική που σημειώθηκε στην τράπεζα της Eurobank στο Χαλάνδρι την προηγούμενη Πέμπτη (9/3).

Η συγκεκριμένη οργάνωση με ανακοίνωσή της ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Βαδίζοντας δίπλα ή μέσα στον αναβρασμό των ημερών αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε τη δήλωσή μας σαν στρατευμένα υποκείμενα του κοινωνικού πολέμου. Πέραν από τον διαχρονικό και αδιαμφισβήτητο συμβολισμό του να επιτίθεσαι σε μια τράπεζα, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τράπεζα πέραν από ότι βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς κόμβους του Χαλανδρίου, απέχει μόλις δύο στενά από το ΑΤ της περιοχής».

Σημειώνεται ότι εκείνη την ημέρα οι δράστες πέταξαν τον μηχανισμό στη συγκεκριμένη τράπεζα και διέφυγαν από το σημείο με μηχανή. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος.

Η αστυνομία μέχρι τώρα διεξάγει μεγάλη έρευνα, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.