Σάλο προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η αποκάλυψη ότι στο έγγραφο παράδοσης – παραλαβής των βαρδιών στον σταθμό Λαρίσης ήταν σβησμένη μία ώρα με μπλάνκο.

Όπως αποκάλυψε σήμερα η ΕΡΤ, το συγκεκριμένο θέμα ερευνάται από ειδική υπηρεσία, ώστε να βρεθεί τι υπάρχει γραμμένο από κάτω, αλλά και ποιος το έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος σταθμάρχης υποστήριξε στην απολογία του πως όταν τελειώνει τη βάρδια του ένας σταθμάρχης, είναι υποχρεωμένος να υπογράψει και να παραδώσει το βιβλίο που έχουν στον επόμενο που έχει βάρδια.

Ακόμα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η ώρα παράδοσης και παραλαβής έχει σβηστεί με μπλάνκο.

Η συγκεκριμένη κίνηση δημιουργεί ερωτήματα για το εάν το μπλάνκο χρησιμοποιήθηκε για να διορθώσει κάποιος ένα λάθος που έκανε ή αν χρησιμοποιήθηκε σκοπίμως, για να αλλάξει τις ώρες μετά το δυστύχημα και κατ΄ επέκταση να αποκρύψει κάποια στοιχεία.


Σε απολογία ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να καλέσει για απολογία ο εφέτης ανακριτής τον επιθεωρητή του ΟΣΕ και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στον σταθμό Λάρισας.

Την ίδια στιγμή, ανοίγουν όλοι οι φάκελοι με τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας, ενώ αύριο Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, μετά την αυτοψία που έκανε τόσο στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, όσο και στον ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας.

Ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης, αναλαμβάνει την έρευνα, η οποία δεν θα περιοριστεί μόνο στους χειρισμούς του 59χρονου σταθμάρχη, αλλά θα επεκταθεί σε ανώτερα κλιμάκια και σε άλλα πεδία, καθώς η υπόθεση είναι πολυσύνθετη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εφέτης ανακριτής έχει παραλάβει το σύνολο της ογκοδέστατης δικογραφίας και τη μελετά, ενώ μία από τις πρώτες ανακριτικές του πράξεις θα είναι να καλέσει σε απολογία τους «3».

Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα και ενώ η ανάκριση θα προχωρά, είναι πολύ πιθανό να έχουμε την άσκηση και νέων ποινικών διώξεων που θα αφορούν νέα πρόσωπα.