Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα λόγω των νέων κινητοποιήσεων που σημειώνονται σε πολλές πόλεις εξαιτίας του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μάλιστα, εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις για τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της επικράτειας.

patra-epeisodia2

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 12:15 στην Πάτρα επικράτησε ένταση για λίγα λεπτά, όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε αντικείμενα και καπνογόνα στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Στην Πάτρα το ραντεβού των διαδηλωτών -περίπου 8.500- είχε δοθεί στην πλατεία Γεωργίου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες.

Στη Θεσσαλονίκη η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας με εκατοντάδες άτομα, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και άτομα του ευρύτερου αναρχικού χώρου να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα με αίτημα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του δυστυχήματος και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου η μεγάλη συγκέντρωση από εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες, μαθητές, κ.ά.

5833370
5833338

Αυξημένα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο επεισοδίων και της Τροχαίας για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ταυτόχρονα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης - Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και το απόγευμα σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία.