Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 14/03, ενημερώνοντας τους πολίτες ότι αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως το πρωί του Σαββάτου 18/03 στην Κρήτη και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, η κακοκαιρία βρίσκεται σε αποδρομή, καθώς από το μεσημέρι του Σαββάτου οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται.


Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, κυρίως στα ανατολικά και νότια και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη αναμένεται να είναι τοπικά έντονες και να έχουν διάρκεια.

Στο νότιο Αιγαίο αναμένονται και τοπικές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Ωστόσο, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια, αλλά θα διατηρηθούν στα νότια νησιωτικά τμήματα, για να οδεύσουμε σε ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο.

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 13 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Παρασκευής κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική), σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.


Ο καιρός με μια ματιά

-Βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με λίγα φαινόμενα στα νότια.

-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει τάση ανόδου από την Κυριακή και μετά.

-Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά σήμερα και το Σάββατο στο Αιγαίο 8 Μποφόρ.


Οι πρώτες εκτιμήσεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη για το Πάσχα

«Από αύριο ο καιρός βελτιώνεται σιγά σιγά, με τους βοριάδες στο Αιγαίο όμως να επιμένουν και το κρύο να είναι έντονο τη νύχτα και το πρωί.

Ακολουθεί ο πυκνά χιονισμένος Χορτιάτης στη Θεσσαλονίκη ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, με το ημερολόγιο να δείχνει μέσα Μάρτη!

Λέτε μετά τα Παχούγεννα που ζήσαμε με 20άρια να πάμε στο άλλο άκρο φέτος το Πάσχα με κρύο και χιόνια; Μια ωραία πρόκληση μας ετοιμάζει και πάλι ο καιρός, δίνοντάς μας ένα μεγάλο κίνητρο να τον προσεγγίσουμε για εκείνες τις άγιες ημέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά.