Ένα συγκλονιστικό γεγονός, το οποίο άφησε άναυδο ακόμη και τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, άκουσαν από έναν 64χρονο καρκινοπαθή οι τηλεθεατές, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Παρουσία του Θάνου Πλεύρη και του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ο Εμμανουήλ Σαρασλανίδης εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή και περιέγραψε τον γολγοθά που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά του να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του προστάτη. Ο 64χρονος ανέφερε ότι ο γιατρός τού δήλωσε ότι πρέπει να χειρουργηθεί. Ωστόσο είναι σε αναμονή για τρεις μήνες.

«Δεν ξέρω αύριο ή μεθαύριο τι θα γίνει… Ο καρκίνος είναι μεταστατικός», τόνισε. Μάλιστα ο ίδιος περιέγραψε τον διάλογο που είχε με τον γιατρό, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε να πάρει όλα τα σχετικά στοιχεία από τον πολίτη. «Προχωρημένο στάδιο» «Πριν από τρεις μήνες διαγνώστηκα με καρκίνο του προστάτη σε προχωρημένο στάδιο. Πήγα στο “Αττικόν” και μου είπε ο γιατρός ότι έπρεπε να κάνω κάποιες εξετάσεις, γιατί έχω κάνει και τρία μπαϊπάς και έχω πρόβλημα και στα πνευμόνια. Οι γιατροί μού έδωσαν έγκριση για το χειρουργείο και όταν πήγα στον γιατρό μού λέει “δεν μπορώ να σου κάνω το χειρουργείο, διότι δεν μου δίνουν αίθουσα”. Του λέω “και τι θα κάνω, γιατρέ μου;”. “Τι να σου πω; Υπάρχουν και οι ιδιώτες”, μου απαντάει. Τον ρωτάω “και πόσο θα μου στοιχίσει;” και η απάντησή του ήταν “8.000 ευρώ”».

Τι απαντά ο διοικητής του «Αττικόν»

Ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι θα ζητήσει όλα τα στοιχεία «για να εξετάσουμε αν η αναμονή του κυρίου είναι αναμονή η οποία οφείλεται σε δυσλειτουργία του συστήματος ή είναι άλλης φύσεως αναμονή. Ξέρουμε τι γίνεται και με την ηλεκτρονική λίστα χειρουργείων που κάνουμε, θέλουμε να το παρακολουθήσουμε. Αυτός ο διάλογος μεταξύ γιατρού και ασθενή δεν μου αρέσει καθόλου».

Πάντως, σε τηλεφωνική επικοινωνία της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαϊδαρίου «Αττικόν», ο Σπύρος Αποστολόπουλος υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος ασθενής βρίσκεται στη λίστα από τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ «το περιστατικό δεν είναι επείγον»: «Σε συζήτηση με τον εν λόγω γιατρό ο 64χρονος ασθενής τού ανέφερε ότι έχει ακούσει πως υπάρχει και ρομποτική χειρουργική επέμβαση, με τον γιατρό να του απαντά ότι υπάρχει μόνο στον ιδιωτικό τομέα και κοστίζει περίπου 8.000 με 10.000 ευρώ». 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ