Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στην Κρήτη με ορισμένα σημεία στο νησί να έχουν εξαιρετικά υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Αυτή τη φορά οι ζημιές έχουν να κάνουν με τις προστατευτικές μπάρες στην άκρη του δρόμου. Ευτυχώς την ώρα που άρχισε να κατρακυλάει έτυχε να μην περνάει κάποιο αυτοκίνητο από το σημείο. Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, το πρόβλημα είναι γνωστό, αλλά δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει για να λυθεί.

Δείτε την ανάρτηση της σελίδας «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά»

Βράχος 3 τόνων αποκολλήθηκε στο δρόμο για τον Λέντα! Βράχος 2-3 τόνων αποκολλήθηκε από την βραχώδη πλαγιά που βρίσκεται...

Δημοσιεύτηκε από Δια-SOS-τε τη Μεσαρά στις Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023

Ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από πλαγιά, στα 2 χιλιόμετρα από το Απεσωκάρι προς τη Μιαμού στην Κρήτη. Ο βράχος προκάλεσε ζημιά στις μπάρες και κατρακύλησε στην άσφαλτο, προκαλώντας φθορές στο δρόμο.

«Ήταν ευτυχές το γεγονός ότι δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο την στιγμή της πτώσης», ανέφερε στο Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιαμού Κωστής Μανιδάκης, ενώ κάτοικοι της περιοχης είπαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται μάρτυρες τέτοιων εικόνων.

Κάθε χρόνο, τονίζουν, σημειώνονται αποκολλήσεις μικρότερων βράχων και παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια έγιναν επανειλημμένες παρεμβάσεις στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας για την επικινδυνότητα του σημείου, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται στην Κρήτη.

Ο δήμος Γόρτυνας που ειδοποιήθηκε έστειλε ειδικό μηχάνημα το οποίο μετακίνησε εκτός του οδοστρώματος τον βράχο.