Πληροφορίες για τον τρόπο που κατάφερε η Ρωσίδα πράκτορας Μαρία Τσάλλα να βγάλει ελληνική ταυτότητα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Πιο αναλυτικά, ο Alpha παρουσίασε δύο έγγραφα που αφορούν τη Μαρία Τσάλλα.

Το πρώτο εξ αυτών είναι η αίτηση έκδοσης δελτίου ταυτότητας από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου στις 24/12/2018, ενώ επίσης στο έγγραφο αυτό φαίνεται και η υπογραφή της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνα Σμίρεβα ως Μαρία Τσάλλα.

Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο φαίνεται ότι δηλώνει αγνώστου πατρός, γεννημένη το 1991, ενώ ως διεύθυνση κατοικίας αναγράφεται αόριστα το Αλιβέρι Ευβοίας.

Πώς παγίδεψε το 83χρονο «θύμα»

Το 83χρονο «θύμα» της Μαρίας Τσάλλα, που υπέγραψε ως μάρτυρας και βεβαίωσε τα στοιχεία, μίλησε στο ίδιο μέσο και αποκάλυψε ότι πριν από 30 χρόνια ζούσε στα νότια προάστια και ήταν γείτονας με ένα ζευγάρι με το επώνυμο Τσάλλα, οι οποίοι είχαν ένα μωρό.

Η γυναίκα είχε καταγωγή από Ελλάδα και ο σύζυγος από τη Λατινική Αμερική. Κάποια στιγμή η οικογένεια φεύγει και χάνεται η επαφή. Όμως το 2018 ο ηλικιωμένος -όταν ήταν 78 ετών- δέχεται ένα τηλεφώνημα, υποτίθεται από τη «μητέρα» της Μαρίας Τσάλλα, η οποία του ανέφερε ότι το παιδί επιστρέφει στην Ελλάδα για να σπουδάσει και πρέπει να πάει ως μάρτυρας στο αστυνομικό τμήμα για να εκδώσει ελληνική ταυτότητα, γιατί ο πατέρας της έχει πεθάνει. Ο ίδιος ανταποκρίθηκε στο αίτημα, πήγε στην Εύβοια, υπέγραψε και βεβαίωσε τα στοιχεία.

maria-tsalla-rosida-kataskopos-eggrafo-20-3-23_jpg

Διαδικασία-«εξπρές» η εγγραφή στο δημοτολόγιο και η έκδοση ταυτότητας

Ο Alpha φέρνει στο φως ακόμα ένα έγγραφο, το οποίο είναι το πιστοποιητικό γέννησης της Μαρίας Τσάλλα. Από την ημερομηνία εγγραφής στο δημοτολόγιο, που φαίνεται στο έγγραφο (21/12/2018), σημαίνει ότι η διαδικασία ήταν «εξπρές», καθώς μέσα σε τρεις μέρες έγιναν όλα, έγινε δημότης Αλιβερίου και έβγαλε ελληνική ταυτότητα.

dimatologio-eggrafi-maria-tsalla-20-3-23_jpg

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Alpha για τη Μαρία Τσάλλα