Ενώ οι έρευνες για την δράση της Ρωσίδας κατασκόπου, «Μαρίας Τσάλλα», κατά κόσμον Ιρίνα Αλεξάντροβνα - Σμίρεβα, στην Ελλάδα, η πρώην υπάλληλος της αποκαλύπτει ότι η τελευταία επικοινωνία που είχε με την 35χρονη έγινε πριν τρεις εβδομάδες.

Μετά από επικοινωνία με την υπάλληλο, το Mega έφερε στο φως της δημοσιότητας όσα της είπε η Ρωσίδα κατάσκοπος, όταν αποφάσισε να μην επιστρέψει στην Ελλάδα.

Υπάλληλος: Στο WhatsApp μιλάγαμε και σε ένα e-mail που μας έστειλε μέσα Ιανουαρίου όταν μας ενημέρωσε ότι την είχαν κλέψει. Η επόμενη επικοινωνία ήταν στις 28 Ιανουαρίου και μου είπε ότι «τελικά δε θα επιστρέψω. Μπορείς να αναλάβεις εσύ το μαγαζί ή να το κλείσεις. Το τηλέφωνο του λογιστή το έχεις, μπορείς να τον ρωτήσεις οτιδήποτε θελήσεις. Δεν υπάρχει κάτι κρυμμένο. Όλα είναι καθαρά».

Δημοσιογράφος: Και μετά πότε επικοινωνεί μαζί σου για τα πράγματα;

Υπάλληλος: Δεύτερη εβδομάδα Φεβρουαρίου (μου λέει) ότι «σε παρακαλώ πολύ αν μπορείς να πας να μαζέψεις πέντε προσωπικά μου πραγματάκια και θα κανονίσω εγώ κάποιος να έρθει να τα πάρει ή κάπως να μου τα στείλεις μέσω ταχυδρομείου». Το κλειδί, μου το έδωσε μια καλή της φίλη στην οποία το είχε αφήσει σε περίπτωση ανάγκης. Μάζεψα μερικά ρουχαλάκια που μου είπε και μερικές βελόνες. Βελόνες και βελονάκια. Όλα αυτά τα πράγματα τα κράτησα στο μαγαζί και τώρα τα έχω μεταφέρει σε αποθηκευτικό χώρο.

Δημοσιογράφος: Πότε σταμάτησε την επικοινωνία μαζί σου;

Υπάλληλος: Πριν 3 εβδομάδες. Τότε μιλάγαμε για τον γάτο. Ο γάτος της είναι σε φιλοξενία και από την στιγμή που βγήκε όλο αυτό στη φόρα, αποφασίσαμε να του βρούμε ένα σπίτι. Ένα κανονικό σπίτι ήταν. Αρκετά ευρύχωρο, ανακαινισμένο.

Δημοσιογράφος: Δε θυμάσαι στον χώρο να υπάρχουν υπολογιστές ή ένα λάπτοπ;

Υπάλληλος: Όχι, δεν υπήρχαν.