Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Πάτση για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ' εξακολούθηση και για συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και διά παρένθετου προσώπου, κατ' εξακολούθηση.


Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της πρώην και της νυν συζύγου του κ. Πάτση. Η νυν κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Βρετανία διά παρένθετου προσώπου και η πρώην σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των δικαστικών Αρχών, εντοπίστηκαν ανακρίβειες στις δηλώσεις πόθεν έσχες για το 2019 και το 2021 του ανεξάρτητου βουλευτή.


Ειδικότερα, ο κ. Πάτσης κατηγορείται για ανακριβείς-ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες, καθώς δεν καταχώρισε το 2019 πισίνα 28 τ.μ. επ' ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη και ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τ.μ., αντί των 4.029 τ.μ. που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής.

Επιπλέον, στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσού 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ, ενώ σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμιση βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.



Όσο αφορά το αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να μη δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή διά παρένθετου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών με έδρα στην Κύπρο.


Η υπόθεση περνάει πλέον στα χέρια ειδικού εφέτη-ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.