Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απόπειρα αυτοκτονίας που πήγε να κάνει ένας πατέρας μαζί με τα δίδυμα παιδιά του στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας φέρεται να κλείδωσε τα παιδιά του στο αυτοκίνητο και να άνοιξε φιάλη υγραερίου έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του. Οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο σημείο έδωσαν μάχη για να σπάσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου και να σώσουν τα παιδιά.

3

Τους αστυνομικούς ειδοποίησε η πρώην σύζυγος του 62χρονου, η οποία μίλησε για ένα όχημα στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπήρχαν μέσα ο πατέρας με τα δύο παιδιά, με σφραγισμένες κλειδαριές, που μύριζε γκάζι και κινδύνευαν.

Τόσο τα παιδιά όσο και ο 62χρονος απόστρατος διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τον πατέρα να νοσηλεύεται φρουρούμενος.

1

Ο λόγος που δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει αναπτήρα

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται το παρμπρίζ που έσπασαν οι αστυνομικοί για να μπουν στο αυτοκίνητο και να βγάλουν τα δύο παιδιά και τον 62χρονο απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, οι δύο φιάλες υγραερίου που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του και τα παιδικά καθίσματα, κάτω από τα οποία είχε ανοίξει τη μία από τις δύο φιάλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 62χρονος πατέρας τη στιγμή που έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Φέρεται να είχε καταναλώσει αντιαρρυθμικά χάπια. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει αναπτήρα.

2

Όπως ανέφεραν οι δύο αστυνομικοί που έσπευσαν πρώτοι στο μέρος όπου βρισκόταν σταθμευμένο το όχημα του 62χρονου, αντιλήφθηκαν άμεσα το τι είχε συμβεί.

«Δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τον εαυτό του. Ακόμα και μετά από ώρα δεν μπορούσε να συνέλθει. Αυτά τα χάπια που πήρε έριξαν τους παλμούς της καρδιάς του πολύ και δεν τον άφησαν να ανάψει τον αναπτήρα και να ανατινάξει το αυτοκίνητο», δήλωσε στο thestival.gr αστυνομικός.

Είχε ανοίξει τη μία από τις δύο φιάλες κάτω από τα παιδικά καθίσματα

Σε έρευνα του οχήματος που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι στον αποθηκευτικό χώρο υπήρχε και δεύτερη φιάλη υγραερίου, σφραγισμένη. Μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού και λόγω της έντονης μυρωδιάς του υγραερίου, ένας από τους επιληφθέντες αστυνομικούς αισθάνθηκε δυσφορία και διακομίσθηκε για πρώτες βοήθειες και εξετάσεις στο 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης.

Οι δύο φιάλες υγραερίου βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, ενώ είχε ανοίξει τη μία από τις δύο κάτω από τα παιδικά καθίσματα.

Σημειώνεται ότι διενεργείται προανάκριση και για το αδίκημα της απόπειρας έκρηξης, καθώς από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ήθελε να προκαλέσει έκρηξη.