Για δεύτερη μέρα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των τρένων και μάλιστα υπό προϋποθέσεις. Για την ακρίβεια, ισχύουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς πλέον, κάθε σταθμός στελεχώνεται με δύο σταθμάρχες και όλοι οι προαστιακοί συρμοί με δύο μηχανοδηγούς και τουλάχιστον έναν συνοδό.
Την ίδια ώρα, μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.
Το όριο ορίζεται στα 80 χλμ/ώρα σε προαστιακούς και εμπορευματικούς συρμούς και στα 100 χλμ/ώρα στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στις 5.05 πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο και 5.25 έφυγε η αμαξοστοιχία για την Χαλκίδα. Συνολικά 18 αμαξοστοιχίες για το αεροδρόμιο και 8 για την Χαλκίδα.

Τα δρομολόγια ήταν ανά μία ώρα για τον προαστιακό, και ανά δύο ώρες για τη Χαλκίδα. Η κίνηση για την πρώτη μέρα στον σταθμό Λαρίσης δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ αναμένεται το τι θα γίνει στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της μέρας. Επίσης κινήθηκαν και 2 εμπορικές αμαξοστοιχίες σε ό,τι αφορά στο κομμάτι Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, ωστόσο υπήρξαν αρκετά προβλήματα και μειωμένες ταχύτητες.

Ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών, Γιάννης Κοκκινάκης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την επανεκκίνηση των τρένων, 23 μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Μιλούσαμε αρκετά με τον κόσμο, τους εξηγούσαμε τι έχει γίνει και τι γίνεται από εδώ και πέρα. Το τρένο είναι ασφαλές ως μέσο μεταφοράς. Έχουν μειωθεί οι ταχύτητες κατά πολύ και ο προαστιακός στην Αθήνα δουλεύει άψογα. Βέβαια ο κόσμος έχει έναν φόβο μέσα του και προτιμά να πηγαίνει στα πίσω βαγόνια. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι γι’ αυτό, ίσως και εμείς το ίδιο να κάναμε, αλλά το τρένο είναι ασφαλές, μπορεί ο κόσμος να μετακινηθεί. Τις επόμενες μέρες θα ενταθεί ο κόσμος, θα δούμε περισσότερη κίνηση, ο κόσμος αρχίζει και εμπιστεύεται τον σιδηρόδρομο. Πιστεύω να πάνε όλα καλά. Ευχαριστούμε όλα τα μέσα για την συνδρομή σας στην επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων, δώσατε κουράγιο και σε μας και στον κόσμο. Οι συνοδοί βοηθούν τον κόσμο να μην συνωστίζεται στα βαγόνια», είπε αρχικά ο κ. Κοκκινάκης.

«Δώσαμε στην αμαξοστοιχία ένα υπόδειγμα που λέγεται 1001. Καθορίζει τη διαδρομή της μέχρι τον επόμενο σταθμό. Η εκπαίδευση των προηγουμένων σταθμαρχών έγινε κανονικά με τις ώρες που αντιστοιχούν στον καθένα. Θα θέλαμε να δείξουμε στα νέα παιδιά την δουλειά και να τους βοηθήσουμε», συμπλήρωσε.