Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης λόγω της υπόθεσης με τον 44χρονο προπονητή του τάε κβον ντο, ο οποίος φέρεται να βίασε μαθήτριές τους όταν αυτές ήταν ανήλικες. Ο Αντώνης Πεπελάσης, ο δικηγόρος των τριών σήμερα γυναικών που κατήγγειλαν τον πρώην προπονητή τους, μίλησε στα parapolitika.gr για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπήρχε η εικόνα στις πελάτισσές του ότι η συμπεριφορά του κατηγορουμένου συνεχιζόταν πολύ κοντά χρονικά στη στιγμή που πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην καταγγελία. Σημειώνεται ότι η μήνυση των τριών γυναικών κατατέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον νομικό, όλα όσα καταγγέλλονται έγιναν όταν και οι τρεις σήμερα γυναίκες ήταν στην ηλικία από 13 έως 16. «Σήμερα η ηλικία αυτών των κοριτσιών είναι από 19 έως 24. Όλα τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν έγιναν όταν εκείνες βρίσκονταν στην ηλικία 13 έως 16», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση για να καταγγείλουν τον πρώην προπονητή τους, σύμφωνα με τον κ. Πεπελάση, πάρθηκε όταν και οι τρεις μίλησαν μεταξύ τους και κατάλαβαν ότι δεν ήταν οι μόνες που είχαν πέσει θύματά του. «Όταν συνειδητοποίησαν ότι η καθεμία από αυτές δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και η συμπεριφορά του προπονητή είχε μία επανάληψη και μία διάρκεια, αποφάσισαν ότι πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για να μη μείνει ατιμώρητος. Αποφάσισαν ότι πρέπει η υπόθεση να διερευνηθεί και να φανεί εάν υπάρχουν και άλλα τέτοια συμβάντα», είπε. Και συνέχισε: «Δεν ήταν κάτι εύκολο για να τον καταγγείλουν και το σκέφτηκαν πάρα πολύ καλά. Ο βασικός προβληματισμός ήταν κατά πόσο γρήγορα θα πάει αυτή η διαδικασία, καθώς μπορούσε να ήταν μία υπόθεση η οποία θα χρόνιζε. Παρ' όλα αυτά, δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο, καθώς οι Αρχές κινήθηκαν ταχύτατα και μέσα σε δύο μήνες βγήκε ένταλμα σύλληψης. Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη έδειξαν ευαισθησία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Τέλος, σχετικά με το πώς προσέγγιζε ο 44χρονος αυτά τα κορίτσια προκειμένου να προβεί στις καταγγελλόμενες πράξεις, ο κ. Πεπελάσης ανέφερε ότι ο 44χρονος εκμεταλλευόταν έντονα τη σχέση καθηγητή με μαθητή που αναπτυσσόταν. «Ήταν κορίτσια που είχαν ούτως ή άλλως τον συγκεκριμένο άνθρωπο καθηγητή, επομένως δημιουργείται μία συγκεκριμένη σχέση. Προφανώς η εκμετάλλευση αυτής της σχέσης οδηγεί σε αυτές τις συμπεριφορές», σημείωσε.