Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί στο πανελλήνιο η αποκάλυψη πως ένα κορίτσι μόλις 13 χρόνων στη Λακωνία έπεσε θύμα βιασμού, έμεινε έγκυος και γέννησε ένα αγοράκι.

Σημειώνεται πως για το μωρό έχει κινηθεί η διαδικασία για αναδοχή, ενώ η ανήλικη βρίσκεται σε δομή φιλοξενίας στην Πάτρα.

Παράλληλα, σοκ προκαλούν όσα έρχονται στο φως όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. H μητέρα του 13χρονου κοριτσιού περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το πώς έμαθε για την εγκυμοσύνη της κόρης της.

«Δεν γνώριζα ότι ήταν έγκυος το κορίτσι και το έμαθα στον 6ο μήνα. Το μάθαμε από το σχολείο που πήγαινε. Κουραζόταν και φούσκωνε. Το κατάλαβε ο γυμνασιάρχης που τους έκανε γυμναστική και ρώτησε τη μικρή τι έχει. Δεν γνωρίζαμε. Της είπε να κάνουμε κάτι εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας», περιέγραψε η μητέρα της 13χρονης.

«Μας το έκρυβε μέχρι τελευταία ώρα. Δεν μας είπε ποτέ τον πατέρα γιατί έμπλεκε με πολλούς ανθρώπους. Μίλαγε, είχε επαφές», συμπλήρωσε η μητέρα της 13χρονης που γέννησε το παιδί του ανθρώπου που τη βίασε, σημειώνοντας πως δεν ξέρει ποιος μπορεί να είναι ο πατέρας του παιδιού.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση-σοκ στη Λακωνία

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από τους καθηγητές του παιδιού. Το παιδί ξεκίνησε να κουράζεται και να έχει περίεργη συμπεριφορά. Οι καθηγητές της ειδοποίησαν τις Αρχές και η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης για εξετάσεις.

Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Εισαγγελία. Στην αρχική της κατάθεση η 13χρονη φέρεται να είπε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο αλλοδαπούς. Ο ένας από τους δύο άνδρες συνελήφθη και φέρεται να παραδέχτηκε τη συνεύρεση με τη 13χρονη, αλλά υποστήριξε ότι έγινε με τη θέλησή της.

Στη συνέχεια, όμως, το κορίτσι φέρεται να άλλαξε την κατάθεσή του και να ισχυρίστηκε ότι η κακοποίηση έγινε από συγγενικό του πρόσωπο.

«Αυτό ήταν ψέματα. Ο άνθρωπος ήταν άρρωστος, μας βοηθούσε. Μας βοηθούσε και το παλικάρι αυτό. Ποτέ δεν πήγε με τον άνθρωπο αυτόν», τόνισε η μητέρα της 13χρονης, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φοβήθηκε και να το είπε.

Η 13χρονη, η οποία είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, γέννησε στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου ένα υγιέστατο αγοράκι. Το μωρό βρίσκεται στο κέντρο βρεφών «H Μητέρα» και έχει κινηθεί η διαδικασία για αναδοχή.

«Θα ήθελα να το μεγάλωνα. Εκεί που μεγάλωσα έξι παιδιά και να είχα ένα παιδάκι παραπάνω», είπε η μητέρα της 13χρονης.

Η ανήλικη μητέρα με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας στην Πάτρα, όπου εκεί βρίσκονται και ακόμα τρία αδέλφια της. «Με παίρνει το παράπονο μεγάλο. Τρίτη και Παρασκευή έχουμε επικοινωνία μαζί τους», είπε η μητέρα της 13χρονης.

Σημειώνεται ότι από το μωρό έχει ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού ώστε να ταυτοποιηθεί ο πατέρας.