Ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Μαθητές από 234 σχολεία (50 λύκεια, 50 γυμνάσια και 134 δημοτικά) της Αθήνας παρέλασαν μπροστά από τη Βουλή και από την εξέδρα των επισήμων.


Την κυβέρνηση αντιπροσώπευσε ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος. Εκ μέρους των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθη ο τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ο Κώστας Σκανδαλίδης και του ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα.

Επίσης στις θέσεις των επισήμων κάθισαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Τη στρατιωτική ηγεσία εκπροσώπησε ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας.Σημειώνεται ότι λόγω της παρέλασης έκλεισαν οι κάτωθι δρόμοι:

– Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.

– Βασ. Γεωργίου Α', σε όλο το μήκος της.

– Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

– Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.