Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Θήβας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών. Στην εκδήλωση τιμήθηκε για την προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό η καλλιτέχνις Χαρούλα Αλεξίου, αλλά και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ Αντώνιος Αυγερινός για την αναγεννητική προσφορά του στον Ε.Ε.Σ..

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος ανέδειξε τη σημαντική προσφορά του Ερυθρού Σταυρού και εξέφρασε τη χαρά του για την τιμητική διάκριση της Χαρούλας Αλεξίου και συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συντελεστές. Παράλληλα, ευχήθηκε «να διαλέγουμε για την πατρίδα μας ό,τι είναι καλύτερο» και στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, τόνισε: «Μην χάνουμε το θάρρος και την υπομονή μας. Τα προβλήματα τα καθημερινά να τα θεωρούμε σταθμό στη ζωή μας, διδασκαλία και συγχρόνως αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα. Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες. Είναι πολλά πράγματα που μας χωρίζουν, αλλά πρέπει να καλλιεργούμε ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από όσα μας ενώνουν».

Τον Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο συνόδευε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος, καλωσόρισε ο πρόεδρος του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Θηβών Θεόδωρος Ρουπάκας. Στην ομιλία του, ο Θ. Ρουπάκας αναφέρθηκε στην ιστορία του Τμήματος, καθώς, επίσης, και στο έργο της Χαρούλας Αλεξίου.

Από την πλευρά της, η κ. Αλεξίου αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια στη Θήβα, αλλά και στην επαγγελματική της πορεία και ευχαρίστησε τον Ε.Ε.Σ. για την τιμητική διάκριση και ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του. Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος κ. Αυγερινός, ενώ αμέσως μετά τραγούδησε η μικτή χορωδία του Δημοτικού οργανισμού Θήβας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αρχιερατικός επίτροπος Θηβών π. Γεώργιος Τουλουμάκος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο δήμαρχος Θηβών, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.