Ένα είδωλο που πέρασε τα στενά όρια της χώρας, φτάνοντας ακόμη και στη σκηνή κορυφαίων παραστάσεων στο Λας Βέγκας, εκπίπτει μπροστά στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας. Ο διάσημος «Ξανθός μάγος», κατά κόσμον Γρηγόρης Παπαϊωάννου, οδηγείται στις φυλακές μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές. Ο 78χρονος ταχυδακτυλουργός, ο οποίος επί τρεις δεκαετίες, από το ’70 έως και τα τέλη του περασμένου αιώνα, είχε αποκτήσει τη φήμη του Έλληνα Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, καταγγέλθηκε από την ίδια τη βαφτισιμιά του, ηλικίας μόλις δεκαέξι ετών, για βιασμό!

Το κορίτσι είχε προχωρήσει σε μηνύσεις περιγράφοντας τι πέρασε στα χέρια του ίδιου του νονού της, από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Αύγουστο του 2021. Το περιστατικό φέρεται να έχει διαδραματιστεί σε κτήμα στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Ο κατηγορούμενος «μάγος» μάλιστα φέρεται να «πότιζε» το νεαρό κορίτσι με αλκοόλ και κάνναβη προκειμένου να τη ζαλίσει κι έπειτα να ασελγεί στο σώμα της! Ο «Ξανθός μάγος» φέρεται να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις απέναντι στην εκδοχή της βαφτισιμιάς του.

Το σοκαριστικό σόου

Οι νεότεροι ενδεχομένως να μη θυμούνται τον Γρηγόρη Παπαϊωάννου και ιδίως τα ανατριχιαστικά σόου που έδινε σε όλη την Ελλάδα, ενώ έφτασε να κάνει περιοδείες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ιαπωνία! Οι παλαιότεροι όμως έχουν περισσότερες πιθανότητες να φέρουν στο νου τους το χαμό και το σοκ που προκαλούσε ο «Ξανθός μάγος», κυρίως τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, αφού μέρος του προγράμματός του ήταν να τρυπά τις σάρκες του με μαχαίρια, τρυπάνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, γεμίζοντας με αίμα τη σκηνή! Είναι αλήθεια πως εκείνη την εποχή τέτοιου είδους κόλπα δεν ήταν καθόλου συνηθισμένα. Μιλάμε άλλωστε για μια εποχή που η εικόνα και η πληροφορία διαδίδονταν με μεγάλη καθυστέρηση. Στην ελληνική τηλεόραση αποσπάσματα από τα σόου του προβάλλονταν με τους παρουσιαστές να παροτρύνουν τους γονείς να αποστρέψουν το βλέμμα των παιδιών τους από τους δέκτες, ενώ στις ζωντανές παραστάσεις δεν ήταν λίγοι εκείνοι που λιποθυμούσαν στη θέα του αίματος. Ο «Ξανθός μάγος» φαινόταν να μη νιώθει τον παραμικρό πόνο, παρά την εμφανή αιμορραγία. Σε κάθε περίπτωση, τέτοια «κόλπα» είναι εξόχως επικίνδυνα και θα πρέπει να αποφεύγονται. Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως στο κτήμα της Χαλκιδικής, το οποίο διατηρούσε έως πρόσφατα, φιλοξενούσε πολλά άγρια ζώα. Υπήρχαν αναφορές για... οικόσιτο ιπποπόταμο, πούμα και λιοντάρια. Δεν ήταν λίγες μάλιστα οι φορές που αντιμετώπιζε προβλήματα με τις ζωοφιλικές οργανώσεις.

*Δημοσιεύθηκε στην On time στις 27/3/2023.