Οι καταγγελίες στη Μύκονο, αν δεν είναι ανώνυμες, αντιμετωπίζονται με ξύλο, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση ενός μεσίτη ο οποίος, αφού μίλησε για αυθαίρετα στο νησί των Ανέμων, κατήγγειλε στο Star ότι τον χτύπησαν με σιδερόβεργες. Οι παράνομοι είναι περισσότεροι από τους νόμιμους, όπως είπε. 



«Μου έσπασαν το χέρι και το πόδι επειδή αποκάλυψα τι γινόταν. Ζήτησα να αναρτηθούν οι βεβαιώσεις οικοδόμησης ξενοδοχείου και δέχτηκα επίθεση. Μου έσπασαν το χέρι, το πόδι οι μπράβοι. Είχαν σιδερόβεργες» λέει ο μεσίτης, που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης. Είναι ο τρόπος να λύνονται τα προβλήματα και η τοπική κοινωνία διαβιοί σε καθεστώς φόβου. 



Είναι κοινό μυστικό ό,τι συμβαίνει, λέει ο κ. Φλώριος Ασημομύτης που καταγγέλλει πως οι διοικούντες έχουν επιτρέψει την αυθαιρεσία και όλοι, μεταξύ των οποίων τοπογράφοι, πολιτικοί και μηχανικοί, είναι μιλημένοι.



Σε πολλά σημεία του νησιού το μπετόν φτάνει μέχρι το κύμα, όπως έδειξε το Star στο ρεπορτάζ του, με πλάνα που τραβήχτηκαν από drone. 



Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος, όπως λέγεται, τι γίνεται με τα αυθαίρετα στη Μύκονο.



Οι απειλές ειναι καθημερινές, τονίζουν αρχαιολόγοι που τη Δευτέρα συναντήθηκαν με τις Αρχές μετά την επίθεση στο συνάδελφό τους, Μανώλη Ψαρρό. «Είμαστε εδώ. Δεν φοβόμαστε. Θέλουμε να απομονώσουν τους μαφιόζους που έχουν στόχο τους νομοταγείς πολίτες. Να μπουν μπουλντόζες στα βεβαιωμένα αυθαίρετα. Αυτό ειναι το μήνυμα» λέει η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.



Ειρήσθω εν παρόδω, πάντως, οι κατηγορίες για τον ξυλοδαρμό του αναβαθμίστηκαν από πλημμέλημα σε κακούργημα σε κακούργημα. Η απόφαση ελήφθη από τη Δίωξη Εκβιαστών σε συνεργασία με την Εισαγγελία Αθηνών. Μαζί με τους αρχαιολόγους μετείχαν στη διαμαρτυρία όλοι οι Μυκονιάτες, που συγκεντρώθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο και διαμαρτυρήθηκαν.