Μια ακόμα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας εκδικάστηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με έναν 50χρονο, που έσπασε το δάχτυλο της 44χρονης πρώην συζύγου του, να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο άνδρας διωκόταν για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 13/6/21, όταν ο κατηγορούμενος πήγε στο κατάστημα εστίασης της 44χρονης με σκοπό να ζητήσει από αυτήν τον λόγο που δεν τον επισκέπτεται η ανήλικη κόρη τους.


Ο 50χρονος απειλούσε τη 44χρονη

Η κατάσταση γρήγορα πήρε άσχημη τροπή, με τον 50χρονο να απειλεί τη γυναίκα, φωνάζοντας «θα σε σκοτώσω» και «θα σ' τα διαλύσω όλα» και να αρπάζει μπουκάλια με ποτά και να τα εκσφενδονίζει στη γυναίκα, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει μώλωπες και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος, αλλά και κάταγμα στον δείκτη του χεριού.

Επίσης, η ζημιά από τα αντικείμενα που κατέστρεψε ανερχόταν σε 200 ευρώ.

«Έπεσαν όλα τα μπουκάλια που πετούσε πάνω μου. Έχω αντέξει πολλά χτυπήματα από αυτόν, αλλά θέλω να σταματήσω να φοβάμαι για τη ζωή μου», είπε η 44χρονη, η οποία δήλωσε πως φοβόταν ότι οι απειλές του 50χρονου θα γίνουν πραγματικότητα.

Η ίδια απευθύνθηκε στις αστυνομικές Αρχές μετά το περιστατικό, ενώ τρεις μέρες αργότερα επισκέφθηκε το νοσοκομείο, καθώς ο πόνος δεν σταματούσε, όπου και διαπιστώθηκε πως είχε σπάσει τον δείκτη του χεριού της.

Καθώς η χρονική απόσταση μεταξύ του επεισοδίου και της επίσκεψης της γυναίκας στο νοσοκομείο φάνηκε να αποτελεί κομβικό σημείο της υπερασπιστικής γραμμής, η 44χρονη λύγισε λέγοντας «μάλλον κακώς ήρθα εδώ».

Στη συνέχεια, μάρτυρας υπεράσπισης παρουσιάστηκε η νέα σύντροφος του κατηγορουμένου, η οποία δεν είχε καμία ανάμειξη στο περιστατικό, αλλά δήλωσε πως ο 50χρονος θέλει απλώς να βλέπει το παιδί του.


Ο 50χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως ήθελε απλώς να μιλήσει στην πρώην σύζυγό του, για να έχει επικοινωνία με την κόρη τους, αλλά, όπως είπε, η γυναίκα αρνιόταν να συζητήσει μαζί του και αυτό τον έβγαλε εκτός εαυτού.

«Τα μπουκάλια τα έριξα κάτω, αλλά πρόσεξα να μην τη χτυπήσω. Πέταξα ένα γυάλινο τασάκι κι ένα άδειο ποτήρι. Δεν τη χτύπησα ούτε την απείλησα, αυτή έφτασε στα δικαστήρια για να με εκδικηθεί», δήλωσε ο 50χρονος, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί πως «είναι ικανή να έσπασε μόνη της το δάχτυλό της».

Το δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχο τον 50χρονο, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών, με αναστολή τριών ετών, υπό τον όρο να μην πλησιάζει τη 44χρονη.

Τέλος, δόθηκε δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη υπό τον ίδιο όρο.