Σοκ και δέος προκαλούν στην κοινή γνώμη όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση του 66χρονου λυράρη που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία επί τρία χρόνια σε βάρος ενός παιδιού ηλικίας 15 ετών σήμερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, σε βάρος του 66χρονου είχε σχηματιστεί, πριν από μήνες, δικογραφία έπειτα από καταγγελία μητέρας ανήλικου κοριτσιού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο λυράρης είχε κατηγορηθεί για ανταλλαγή μηνυμάτων με την ανήλικη, ωστόσο έπειτα από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν εντοπιστεί σχετικά ίχνη.

Τότε, ο 66χρονος φέρεται να είχε υποστηρίξει για τις επικοινωνίες του με το κορίτσι ότι το κινητό το χρησιμοποιούσε συγγενικό του πρόσωπο, επίσης ανήλικος, και δεν είχε ζητήσει εκείνος την αποστολή των μηνυμάτων που φέρεται να είχε λάβει.

Η συγκεκριμένη υπόθεση καθυστέρησε να ολοκληρωθεί ως προς το δικαστικό της σκέλος για λόγους υγείας του κατηγορουμένου, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσει.

«Να ανοίξουν τα στόματα»

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση» είναι, την ίδια ώρα, το μήνυμα της μητέρας του αγοριού, που έζησε τον εφιάλτη για πέντε χρόνια στα χέρια του λυράρη.

Για την ίδια και την οικογένειά της δεν είναι η δημοσιότητα το ζητούμενο. Προέχει η προστασία του παιδιού τους. Από εκεί και πέρα όμως θα πράξουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια σε όλο το βάθος και το εύρος της και να βρεθούν οι υπαίτιοι πίσω από τα κάγκελα. «Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», υποστηρίζει η μητέρα του 15χρονου.