Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που έχουν εντοπιστεί στα κινητά και τα λάπτοπ του 66χρονου λυράρη που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και μαστροπεία στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο 66χρονος θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου για να απολογηθεί για τη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Δεν είχαν φιλικές σχέσεις ο πατέρας του ανηλίκου και ο λυράρης

Μιλώντας στο Mega, ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, διευκρίνισε πως ο πατέρας του 15χρονου και ο λυράρης δεν είχαν στενές φιλικές σχέσεις, όπως ισχυριζόταν ο κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του ανηλίκου έχει κατάστημα εστίασης, στο οποίο εργαζόταν ο 66χρονος λυράρης.

«Το πρώτο πράγμα που έκανε η Ασφάλεια Ηρακλείου: πήρε κινητά, λάπτοπ, κάρτες SIM. Αυτά έχουν σταλεί από την Κρήτη στα ειδικά εγκληματικά εργαστήρια στην Αθήνα και ανοίγουν όλα τα αρχεία. Οι συνάδελφοι είπαν ότι έχουν φρικάρει με αυτά που έχουν βρει», είπε ο κ. Μπαλάσκας και συμπλήρωσε ότι «οι παιδόφιλοι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους».

Πότε ξεκίνησε ο εφιάλτης του ανηλίκου

Ο εφιάλτης ξεκίνησε το 2018, όταν το αγόρι ήταν σε ηλικία 11 ετών. Ο 66χρονος λυράρης προσέγγισε τον ανήλικο ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε το παιδί στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να χτίσει σταδιακά επαφές με τον 11χρονο. Αρχικά, κέρδισε την εμπιστοσύνη του, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε να τον εκμεταλλεύεται σεξουαλικά υπό το καθεστώς απειλών.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν η μητέρα του 15χρονου σήμερα αγοριού εντόπισε φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό του.

Η αντίδρασή της ήταν άμεση, με τη μητέρα να σπεύδει να ενημερώσει τις Αρχές, ενώ έδωσε στην Αστυνομία το κινητό και το τάμπλετ του παιδιού και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της εφιαλτικής αυτής υπόθεσης.