Σε σοκ βρίσκεται το Πανελλήνιο µε την υπόθεση της 14χρονης στη Νέα Σµύρνη, η οποία φέρεται να έπεσε θύµα κυκλώµατος µαστροπείας. Σηµειώνεται ότι η ανήλικη διέµενε σε ίδρυµα θηλέων και το «έσκαγε» συχνά από εκεί για µικρά χρονικά διαστήµατα.

Το κορίτσι απουσίαζε για ακόµα µία φορά το µεσηµέρι της Κυριακής (19/3) και επέστρεψε το πρωί της ∆ευτέρας µονάχα για να φύγει και πάλι λίγες ώρες αργότερα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί του ιδρύµατος έµαθαν ότι η 14χρονη, όταν έφευγε από τη δοµή, συναντιόταν µε έναν 30χρονο, τον επονοµαζόµενο «Ταχίρ», ο οποίος φέρεται να την εξέδιδε και της έδινε χρήµατα για ερωτικά ραντεβού. Ακόµα, οι υπεύθυνοι της δοµής πληροφορήθηκαν από την ίδια τη 14χρονη ότι για όλο αυτό το χρονικό διάστηµα που απουσίαζε από το ίδρυµα είχε συνευρεθεί σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας µε τέσσερις άνδρες. Μάλιστα, όπως είπε η ίδια, µε έναν από αυτούς είχε κλειστεί σε ένα δωµάτιο χωρίς να αναφέρει κάτι παραπάνω.

44
Επίσης, υπήρξε η πληροφορία ότι το κορίτσι είχε συµφωνήσει µε τους φερόµενους µαστροπούς να εκδίδεται σε σπίτι το οποίο βρισκόταν στην Ελευσίνα και µάλιστα για τον λόγο αυτό θα της έδιναν και «ειδικά» ρούχα.

Το απόγευµα της ∆ευτέρας η 14χρονη το έσκασε για ακόµα µία φορά, προκειµένου να πάει σε ραντεβού, το οποίο θα γινόταν στον σταθµό του µετρό της Αγίας Μαρίνας. Εκεί θα συναντούσε τους φερόµενους µαστροπούς της. Οι αστυνοµικοί, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί από τους κοινωνικούς λειτουργούς, ήξεραν το αυτοκίνητο που θα την παραλάµβανε και πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτοµα (ηλικίας 24, 25 και 30 ετών), ενώ αναζητούν ακόµα ένα. Αξίζει να τονιστεί ότι το όνοµα ενός εκ των συλληφθέντων είχε εµπλακεί στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσµου». Το άτοµο αυτό είχε ισχυριστεί σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθµούς ότι γνώριζε τι ακριβώς γινόταν µέσα στην «Κιβωτό», καθώς, όπως έλεγε, είχε εργαστεί εκεί. Οµως, έπειτα από λίγο καιρό ανασκεύασε, λέγοντας ότι όλα όσα είχε ισχυριστεί τα είπε γιατί είχε χρηµατιστεί.

Tα μηνύματα

Επίσης, οι Αρχές εντόπισαν στο κινητό του 30χρονου «Ταχίρ» µηνύµατα τα οποία τον «καίνε». Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο 30χρονος έγραφε σε greeklish στη 14χρονη για τις «δουλειές» που της έκλεινε, λέγοντάς της τα εξής: «Gia doulia pame», «Gia vizita».

Ακόµα, εντοπίστηκαν και στα άλλα κινητά των συλληφθέντων τουλάχιστον επτά πορνογραφικά βίντεο µε πρωταγωνίστρια το µικρό κορίτσι, όπως και φωτογραφίες του. Σε αυτά τα αποτροπιαστικά βίντεο απεικονίζονται οι ερωτικές πράξεις της 14χρονης µέσα στο ξενοδοχείο.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατάθεσή τους οι άνδρες παραδέχθηκαν ότι είχαν συναντηθεί µε την ανήλικη σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, ωστόσο αρνήθηκαν πως πλήρωσαν για να συνευρεθούν µαζί της. Μάλιστα, ανέφεραν πως την επίµαχη νύχτα της Κυριακής βρίσκονταν στο ξενοδοχείο µε την ανήλικη συνολικά τέσσερα άτοµα. Τα δύο δεν ήρθαν σε επαφή µαζί της, αλλά τραβούσαν βίντεο, ο τρίτος παρακολουθούσε και ο τέταρτος (αυτός που αναζητείται) ήρθε σε σεξουαλική επαφή µε τη 14χρονη. Επίσης, υποστήριξαν «ό,τι έγινε έγινε µε τη θέληση της κοπέλας, χωρίς να πιεστεί από κανέναν».

Στα κινητά των συλληφθέντων εντοπίστηκαν φωτογραφίες και επτά πορνογραφικά βίντεο µε το ανήλικο κορίτσι


Υστερα από άλλη µία εξαφάνισή της, η ανήλικη εντοπίστηκε το απόγευµα της Τρίτης (21/3) από τις Αρχές και κατέθεσε στην Ασφάλεια, όπου φέρεται να εξήγησε στους αστυνοµικούς ότι γνωρίστηκε µε τον «Ταχίρ» µέσω διαδικτυακής εφαρµογής και στη συνέχεια ξεκίνησαν να συναντιούνται συχνά. Αξίζει να επισηµανθεί ότι κατά το παρελθόν το «Χαµόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει τουλάχιστον 4 Amber Alert προκειµένου να εντοπιστεί η 14χρονη, η οποία το είχε «σκάσει» από το ίδρυµα όπου διέµενε.

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. σχολίασαν στα «Π» ότι είναι πολύ πιθανό να µπουν κι άλλα πρόσωπα στο στόχαστρο των Αρχών όσο συνεχίζεται η έρευνα, που είναι αυτή τη στιγµή σε εξέλιξη. Επίσης, σηµειώνουν ότι υπάρχει βάθος στην υπόθεση και οι έρευνες θα ξεκινήσουν από όταν άρχισαν οι πρώτες «αποδράσεις» του κοριτσιού από τη δοµή, οι οποίες έχουν αφετηρία τουλάχιστον τρία χρόνια πίσω.

Από εκεί και πέρα, οι τρεις κατηγορούµενοι απολογούνται σήµερα, ενώ σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά περίπτωση για µαστροπεία, γενετήσιες πράξεις µε ανήλικο και παιδική πορνογραφία. Συγκεκριµένα, για την υπόθεση κατηγορούνται ένας 29χρονος, µε τα αρχικά Τ.Χ., αιγυπτιακής καταγωγής, που, σύµφωνα µε τα όσα κατέθεσε η 14χρονη, την προσέγγισε µέσω social media και στη συνέχεια άρχισε να τη συναντάει, ένας 24χρονος µε τα αρχικά Σ.Ε., πρώην τρόφιµος της «Κιβωτού του Κόσµου», και ένας 25χρονος µε τα αρχικά ∆.Κ., οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν επαφές µε το κορίτσι. Στην υπόθεση εµπλέκεται και ένας 30χρονος µε καταγωγή από τη Γεωργία, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 24/3/23