Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
EKLOGIKO_KENTRO_
Ελλάδα

Εκλογές 2023: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για να ψηφίσουμε

Στις 21 Μαΐου οι εκλογές του 2023 – Για δύο ημέρες θα κλείσουν τα σχολεία για να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα

Στις 21 Μαΐου 2023 θα γίνουν οι εκλογές , όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της παρούσας κυβέρνησης.

Τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, θα πρέπει να κλείσουν για δύο ημέρες, προκειμένου οι αίθουσες να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα.
Πρόκειται για την Παρασκευή προ των εκλογών, δηλαδή την Παρασκευή 19 Μαΐου και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, δηλαδή τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για το 2023 - Οι εξετάσεις

  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023.
  • Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
  • Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α' και Β' Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.
  • Τα σχολεία λοιπόν αναμένεται να παραμείνουν κλειστά λόγω των εκλογών την Παρασκευή 18 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 του ίδιου μήνα.
Σχετική ανακοίνωση αναμέται να εκδώσει το επόμενο διάστημα το  υπουργείο Παιδείας.

Τι θα γίνει στις δεύτερες εκλογές

Σε ό,τι αφορά στις δεύτερες εκλογές του 2023, οι οποίες θα γίνουν σε περίπτωση που δεν προκύψει κυβέρνηση με την απλή αναλογική στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με όσα είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό, θα γίνουν έως τις αρχές Ιουλίου.

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στη διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών του 2023 στις 2 Ιουλίου. Σε αυτή την περίπτωση, τα σχολεία θα έχουν ήδη κλείσει από καιρό και θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εξετάσεις, ενδοσχολικές και Πανελλήνιες, τόσο στα γενικά μαθήματα όσο και ως προς τα ειδικά μαθήματα. Αλλωστε, η αδιατάρακτη διεξαγωγή των Πανελληνίων ήταν ένας κρίσιμος παράγοντας για την επιλογή της ημερομηνίας τόσο των πρώτων όσο και των δεύτερων εκλογών.