Η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνα Νικολαΐδου, βρέθηκε στο επίκεντρο  για ακόμα μια φορά, αφού ομάδα φοιτητών επιχείρησε να την εμποδίσει να πραγματοποιήσει το μάθημά της σε αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής.

@dap_ndfk Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ, για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, η Δημοκρατία νίκησε. #fyp #fy #foryourpage #viralvideo #trending #tiktokgreece #dapndfk #δαπ #πανεπιστημιο ♬ original sound - dap_ndfk

Το «εχθρικό» κλίμα διέκοψε ένας φοιτητής, ο οποίος πήρε τον λόγο και υπερασπίστηκε το δικαίωμα της καθηγήτριας να κάνει το μάθημά της.

Συγκεκριμένα ο φοιτητής ανέφερε: «Η κ. Νικολαΐδου έχει δικαίωμα να μπει στο μάθημά της και να ασκήσει τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. Αυτό σημαίνει ελευθερία της έκφρασης στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτό σημαίνει άσυλο ιδεών», όπως διακρίνεται σε βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με το σχόλιο: «Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα στη Φιλοσοφοική του ΕΚΠΑ η Δημοκρατία νίκησε».