Για τη στοχοποίησή της και τους εκφοβισμούς που δέχεται από μια μικρή μερίδα φοιτητών, που, όπως τόνισε, δεν γνωρίζουν καν πού είναι οι αίθουσες διδασκαλίας, μίλησε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου.

Ειδικότερα, η καθηγήτρια δέχθηκε επίθεση και ακραίες συμπεριφορές εκφοβισμού από φοιτητές-μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» για μια αναδημοσίευση που έκανε στο Facebook.

Η ανάρτηση ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία».

Έκτοτε, η κ. Νικολαΐδου έχει δεχθεί μαζική συμπαράσταση ακόμα και από την υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, ενώ, όπως επισήμανε, στο πλευρό της στάθηκε και όλη η κοσμητεία, καθηγητές από άλλα πανεπιστήμια, αλλά και πάρα πολλοί φοιτητές της.

Η ίδια σημείωσε ότι κάτι πρέπει να γίνει στα πανεπιστήμια για να αλλάξει η κατάσταση, τονίζοντας ότι «η κάρτα εισόδου των φοιτητών είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει, όπως επίσης και ο νόμος που λέει ότι έχεις άλλα δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των ετών σπουδών σου για να πάρεις πτυχίο και δεν μπορείς να είσαι αιώνιος φοιτητής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κόσμο να σουλατσάρει 10 χρόνια μέσα στις σχολές και να ηγούνται τέτοιων μειοψηφιών».

Σε ό,τι αφορά την ομάδα που τη στοχοποίησε, διευκρίνισε ότι δεν έχει τη θεσμική δυνατότητα να ζητήσει την τιμωρία τους, ενώ παραδέχθηκε ότι φοβάται για την ασφάλειά της.

Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση στα πανεπιστήμια σημείωσε: «Το αφήσαμε και ξεχείλωσε στην Ελλάδα με το "άσ' το, δεν πειράζει"».