Με τρία βασικά «χαρτιά» ετοιμάζεται να διεκδικήσει την πρωτιά για τη φετινή τουριστική σεζόν ο κολοσσός των grand resort Costa Navarino που ήδη βλέπει μια θετική εικόνα για τις φετινές κρατήσεις.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, οι προκρατήσεις είναι ήδη σε αυξητική τροχιά, ενώ οι βασικές αγορές για το καλοκαίρι του 2023 είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία και οι χώρες από τη ΒΔ Ευρώπη.

 Πέραν της πολυτέλειας και των ανέσεων που προσφέρει μέσα από τα ξενοδοχεία της στη Μεσσηνία, η Costa Navarino (ΤΕΜΕΣ Α.Ε.) επιστρέφει με νέο άλμα στην κατηγορία του αθλητικού τουρισμού. Ουτως ή αλλως, κατέχει ηγετική θέση τα τελευταία χρόνια στο είδος, χάρη στη ραγδαία ανάπτυξη του γκολφικού της τουρισμού αλλά και του Mouratoglou Tennis Center που έφερε η συνεργασία-ορόσημο με τον Πάτρικ Μουράτογλου το 2021.

 Θαλάσσιος τουρισμός ενισχύουν γκολφ και τένις

 Τα τέσσερα γήπεδα 18 οπών (Olympic Academy Golf Course, Hills Course, Dunes Course και Bay Course) έχουν ήδη ανοίξει για τους φανατικούς του είδους, αλλά και τα τουρνουά στα οποία συμμετέχει ανελλιπώς ο κλάδος της Ναυτιλίας.

 Ωστόσο, για πρώτη φορά φέτος, η Costa Navarino συστήνει το Watersports Hub στην περιοχή Navarino Waterfront, όπου σε λίγες ημέρες θα τεθούν σε λειτουργία υπηρεσίες για τα δημοφιλέστερα θαλάσσια αθλήματα και αθλήματα νερού, όπως είναι το windsurf, το θαλάσσιο σκι, το καγιάκ και το SUP, που τελευταία κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς.

 Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ξενοδοχεία θα παρέχουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και τη συνεργασία με έμπειρους προπονητές στις κατηγορίες.

 Crash test με υπαίθρια αγορά

 Στις 5 Απριλίου ανοίγει φέτος και η Navarino Agora που βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Navarino Waterfront και Navarino Bay και που αποτελεί μια νέα, σύγχρονη υπαίθρια αγορά, που, όπως λέει η εταιρεία, θα ενισχύσει τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους στα επιλεγμένα καταστήματα, ενώ θα μπορούν να περιηγηθούν σε νέους χώρους εστίασης, συμπεριλαμβανομένου και του street food. Επιπλέον, προστίθεται υπαίθριο σινεμά και παράλληλα έχουν προγραμματιστεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 Με «όπλο» τη νέα αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Καλαμάτας - Νέο άνοιγμα στην ισραηλινή αγορά

 Στις 19 Μαΐου ξεκινούν οι νέες πτήσεις της Olympic Air, γεγονός που θα δώσει στην Costa Navarino ακόμη πιο εύκολη και άνετη πρόσβαση για τους επισκέπτες της, καθώς θα συνδέεται με πτήσεις από το εξωτερικό, μέσω του δικτύου της Aegean Airlines και της Star Alliance.

 Επιπλέον, από τις 15 Μαΐου η Καλαμάτα θα συνδέεται με νέες εβδομαδιαίες πτήσεις της με το Τελ Αβίβ μέσω της Aegean Airlines, αλλά και με εβδομαδιαίες πτήσεις της Volotea από τη Νάντη που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 30 Μαΐου.

 Βασίλης Κικίλιας: Η Καλαμάτα έγινε προορισμός όλο τον χρόνο για Έλληνες και ξένους επισκέπτες 

 Στην ανάδειξη της Καλαμάτας και της εξέλιξής της σε τουριστικό προορισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο αναφέρθηκε και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο.

 «Η πόλη αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς city break προορισμούς για τους Έλληνες, ενώ σταδιακά φιλοξενεί ψηφιακούς νομάδες απ' όλον τον κόσμο. Όλα αυτά ενισχύουν  την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία, κάτι που σε συνδυασμό με τις μεγάλες τουριστικές και ξενοδοχειακές επενδύσεις δημιουργούν προοπτικές για μια εξαιρετική χρονιά», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η ανάδειξη της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας, ως τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο έγινε πράξη και πως η τουριστική σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ στις 19 Φεβρουαρίου με απευθείας πτήση από το Μόναχο.

 «Παράλληλα, με τον δήμαρχο Καλαμάτας έχουμε όλο αυτό το διάστημα μια αδιάλειπτη και γόνιμη συνεργασία και στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε τόσο για την περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών, όπως του Διεθνούς Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” αλλά και της μαρίνας της Καλαμάτας», συμπλήρωσε. 

 Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι οι περισσότερες πτήσεις προς την περιοχή είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό γεμάτες από επισκέπτες που ταξιδεύουν για το Costa Navarino.