Στα διεθνή βραβεία «2022 Airport Service Quality (ASQ) Awards» διακρίθηκε πρόσφατα η Fraport Greece για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», ως ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια στην Ευρώπη, στην κατηγορία των αερολιμένων που διαχειρίζονται 5 έως 15 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου θεσμού είναι το ότι τα κριτήρια της βράβευσης βασίζονται στην άμεση αξιολόγηση από τον ταξιδιώτη, η οποία πραγματοποιείται την ημέρα του ταξιδιού, παρέχοντας την πληρέστερη δυνατή εικόνα της εμπειρίας και ικανοποίησης του επιβάτη.

Συγκεκριμένα, τα ASQ Awards είναι μέρος του παγκόσμιου προγράμματος αξιολόγησης αεροδρομίων του Airports Council International (ACI), παρουσιάζοντας, κάθε χρόνο, τα κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως, όπως οι ίδιοι οι επιβάτες τα αξιολόγησαν.

56


Η ιδιαίτερη αυτή διάκριση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στον αερολιμένα. Παράλληλα, αποτελεί και μέσο ενίσχυσης της προβολής, τόσο της της πόλης όσο και της χώρας, για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, με τα πρώτα σημάδια της οποίας να δείχνουν μία θετική δυναμική.

Παράλληλα, η υψηλή βαθμολογία του αεροδρομίου στους περισσότερους από 30 δείκτες αξιολόγησης που περιλαμβάνει το σχετικό ερωτηματολόγιο των ASQ Awards αποδεικνύει έμπρακτα το υψηλό επίπεδο των παροχών και των προδιαγραφών βάσει των οποίων λειτουργεί ο αερολιμένας.

Η υψηλή βαθμολογία στους περισσότερους από 30 δείκτες αξιολόγησης αποδεικνύει έμπρακτα το υψηλό επίπεδο των παροχών και των προδιαγραφών βάσει των οποίων λειτουργεί ο αερολιμένας

 

Με δεδομένο λοιπόν το ότι τα έως τώρα μηνύματα είναι θετικά για την τουριστική περίοδο που ξεκινά το άμεσο επόμενο διάστημα, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από το επιβατικό κοινό, για την εξυπηρέτηση του οποίου αναμένονται πέντε (5) επιπρόσθετες, νέες συνδέσεις. Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη θα συνδεθεί αεροπορικά με την Τιφλίδα της Γεωργίας, το Σάλτσμπουργκ και το Γκρατς της Αυστρίας, τη Βρέμη της Γερμανίας και την Οστράβα της Τσεχίας. Επιπρόσθετα, δύο νέες αεροπορικές εταιρείες, η Norwegian και η Marathon Airlines, θα επιχειρήσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μεταφέροντας τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες από τη Νορβηγία και την Αυστρία, αντίστοιχα. Η πρώτη είναι αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους και θα συνδέσει την πόλη της Θεσσαλονίκης με το Όσλο, ενώ η δεύτερη θα έχει απευθείας πτήσεις με Αυστρία, με έναρξη τη σύνδεση αυτής με την πόλη του Ίνσμπρουγκ.

Ο κος Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, δήλωσε σχετικά με τη διάκριση: «Η βράβευση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”, ως ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης στην κατηγορία του -και μάλιστα από τους ίδιους τους ταξιδιώτες-, αποτελεί τιμή για την εταιρεία μας, για όλα τα στελέχη που εργάζονται σε αυτήν, αλλά και για όλους τους συνεργάτες μας. Ως Fraport Greece, δεν εφησυχάζουμε. Αντίθετα, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σε αυτό το πλαίσιο, εκσυγχρονίζοντας περαιτέρω τα ήδη αναβαθμισμένα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται και λειτουργεί η εταιρεία μας. Ο στόχος μας παραμένει ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την προσφορά μιας ασφαλούς και αξέχαστης ταξιδιωτικής εμπειρίας, μέσω της συμμετοχής μας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 24/3/23