Η αγάπη της για τον Έβρο κρατάει πολλά χρόνια και δεν σκέφτηκε ποτέ να αλλάξει τόπο και τρόπο ζωής, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. Ο λόγος για την 67χρονη ακρίτισσα Άρτεμη Παπακωστίδου, την «Κυρά του Έβρου», που ζει στο συγκεκριμένο σημείο στο Δέλτα του Έβρου από τα 25 της. Πριν από λίγες μέρες βρέθηκαν γύρω της τεχνικοί που ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση συστήματος δορυφορικής επικοινωνίας που θα της επιτρέψει να επικοινωνεί όχι μόνο με τις δύο κόρες της, αλλά και με όλο τον κόσμο, όπως και να «ανοίξει το Instagram» για να μοιράζεται τη ζωή της στη μακρινή γωνιά της Ελλάδας.

Η 67χρονη κυρία Παπακωστίδου δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη που έχει πλέον αυτή την τεχνολογία επικοινωνίας. «Νιώθω πολύ καλά που βρίσκομαι σε αυτό το σημείο της Ελλάδας και πολύ καλύτερα σήμερα αφού με τίμησαν με την παρουσία τους και με την ωραία δορυφορική κεραία που έβαλαν κι έτσι είμαι πολύ χαρούμενη», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου για την ιδιαίτερη ζωή της.

«Η ζωή εδώ είναι δύσκολη, κάτι που ισχύει όμως γι’ αυτούς που δεν την ξέρουν, καθώς για μένα είναι, θα έλεγα, πολύ εύκολη. Και την κοινωνικότητά μου την έχω, και τις επαφές μου με το χωριό, ακόμη και παρέλαση έκανα!», λέει η «Κυρά του Έβρου».

«Τώρα θα μπορώ να επικοινωνώ με τα παιδιά μου, με τους φίλους μου και με όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα το σκεφτόμουν μην τελειώσει η κάρτα και χάσουμε και τα περισσευούμενά μας», εξηγεί η κυρία Παπακωστίδου, που έχει κάνει το συγκεκριμένο τόπο σπίτι της μαζί με τον «βράχο» της, όπως τον αποκαλεί, τον σύζυγο Νίκο Παπακωστίδη. Λέει πως δεν νιώθει φόβο να ζει στην άκρη των συνόρων, ενώ δηλώνει υπερήφανη που έζησε τόσα χρόνια στη συγκεκριμένη γωνιά της Ελλάδας και «σηκώνει την ελληνική σημαία» δύο χιλιόμετρα από τη γειτονική Τουρκία, πάνω από τη στέγη της καλύβας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Οn Time