«Καμία δικαστική απόφαση δεν θα γυρίσει τον άντρα μου πίσω» είπε η Βικτώρια Καρύδα, σύζυγος του δολοφονημένου Γιάννη Μακρή, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για το δολοφόνο του άντρα της. Ο Γιάννης Μακρής είχε πυροβοληθεί εν ψυχρώ τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, αφήνοντας πίσω του τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά.

Η Βικτώρια Καρύδα, μοντέλο και σύζυγος του Γιάννη Μακρή, μίλησε στην εκπομπή «TLive» με την Τατιάνα Στεφανίδου, λέγοντας: «Αφαίρεσαν μία ψυχή, έφυγε ο άνθρωπός μου και μπαμπάς των παιδιών μου. Μου λείπει πάρα πολύ ο άντρας μου. Πώς μπορώ να νιώθω; Ποιος θα μου γυρίσει τον άντρα μου πίσω; Είναι ψυχολογικός πόλεμος και εδώ είμαστε τεσσεράμισι χρόνια και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Ζω με αυτόν το θυμό, ακόμα δεν δέχομαι που ο άντρας μου δεν είναι μαζί μου. Πώς μπορώ να νιώθω;».

«Σκέφτομαι τον άντρα μου κάθε μέρα, λείπει από τη ζωή μου. Ο άνθρωπός μου λείπει από τη ζωή μου. Ζω για τα παιδάκια μου, με κάνουν χαρούμενη αυτά και οι φίλοι μου. Αλλά ο άντρας μου μου λείπει πάντα. Θέλω τον άντρα μου πίσω. Δεν θα γυρίσει ποτέ και δεν μπορώ να το δεχτώ. Εγώ ζω με αυτό το βάρος και με αυτό τον πόνο, παρά το ότι υπάρχουν χαρούμενες στιγμές στη ζωή μου» είπε συντετριμμένη.

«Είμαι και μπαμπάς και μαμά. Παίζω δύο ρόλους. Προσπαθώ να μεγαλώσω τα παιδιά με σωστό τρόπο και να έχουν δυνατό χαρακτήρα. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολη δουλειά. Τα παιδιά μου γράφουν ακόμα γράμματα και βάζουν πίσω από τις φωτογραφίες του μπαμπά, ότι τους λείπει και ζητούν ένα θαύμα να γυρίσει πίσω».

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλε στον 33χρονο Βούλγαρο για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο υιοθέτησε την πρωτόδικη απόφαση και επέβαλε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Στον κατηγορούμενο δεν χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ ο 37χρoνος αδελφός του, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε, κατά πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.
Ο δικηγόρος της Βικτώριας Καρύδα, Γιάννης Μαρακάκης, ανέφερε: «Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί». Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε τελειώσει, έχουμε πορεία που θα τελειώσει όταν βρεθούν οι άνθρωποι που όπλισαν το χέρι του δολοφόνου».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Οn Time